Через спалювання сухої трави згорів садок волинянки

Через спалювання сухої трави згорів садок волинянки
В Іваничівському районі поблизу села Литовеж невідомі підпалили суху траву. Вогонь знищив й садок, який разом з дітьми засаджувала жителька Нововолинська протягом двох років.

Про це інформує БУГ.

“Вирощували по периметру живу огорожу, а всередині були плодові дерева і лісові, типу ожини, сосни, ялівців, калини, черешень, горіхів, липи, яблунь, груш. Межує ділянка з лугом, трава на якому щороку не дає спокою комусь, постійно палять (версія – щоб не насіювалося на їх паї, але це незнання законів природи, безтолкове заняття, не кажучи про те, що незаконне), живемо в страху, щоб до нас не перекинулось, от і діждались.”, – розповідає Оксана Зінчук.

Вогонь міг знищити і будинок, але 24-річний сусід Сергій побачив, зателефонував Зінчук, сам кинувся гасити вогонь і відрізав йому шлях до теплиці, а далі вже хата.

“Як ми приїхали, то вже вогонь пішов на луг, але вітер так його шарпав, що він часто міняв напрямок, а висотою іноді був до 5 м. Викликали пожежників, але в них сталася халепа, до нас не так легко доїхати через луг, застрягли. Прийшли далі пішки, розбиралися там вже без нас, бо ми, нажаль, мали спішити додому в місто. Надіюся, що акт про факт пожежі ми матимемо, бо я рішуче налаштована дати справі максимальний хід.

Суть ж не тільки в матеріальній складовій – втраті дерев, думаю, що їх було не менше 50, це якщо не рахувати дрібних насаджень. Зіпсований також родючий шар грунту і всі живі організми. Покарання винуватців буде хорошим уроком для інших, ну скільки ж можна відкрито палити ту траву, не дивлячись ні на совість і розум, ні на закони і штрафи. Впевнена, що ніякі плакати з закликами до совісті так не подіють, як суттєві втрати у гаманці палія.
Також зателефонувала в поліцію, там прийняли моє звернення і майже відразу приїхали аж з Іванич до мене в Нововолинськ. Була приємно здивована. Все записали, взяли фото. Ще готую звернення до високопосадовців.

Наголошую, що прагну не лише відшкодувати свої втрати (я їх навіть в грошах виміряти не можу, бо це дуже інші одиниці виміру), а і почати лупати цю скелю безкарності і людської безграмотності, як би пафосно це не звучало. Тому було б чудово мати однодумців, з якими можна щось зробити разом в цьому напрямку.”, – журналістам інтернет-видання БУГ розповіла Оксана Зінчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олені, Олені не бриті і не голені
Відповісти
Останні новини
Через спалювання сухої трави згорів садок волинянки
23 квітень, 2017, 12:25