На головну ялинку України витратять 3 мільйони. ВІДЕО

На головну ялинку України витратять 3 мільйони. ВІДЕО
Головна ялинка країни важитиме 30 тонн і матиме висоту 11-поверхівки.

Про це 12 листопада повідомила ТСН.

Головна ялинка країни 2013 року буде схожою на дерево, а не на конус. Встановити зелену красуню на Майдані Незалежності у Києві хочуть 15 листопада. Конкурс на найкращу ялинку київська влада провела ще влітку, і виграла його компанія з Іллічівська.

Як повідомила начальник Головного управління культури КМДА Світлана Зоріна, нижній ярус гілок становитиме 12,5 м.

Прикрасять ялинку виключно світлодіодними іграшками і таким же світлом. Вона буде світитися і вдень, і вночі, але з різними варіантами світлодіодного оформлення. Верхівку прикрасять «піксельною» верхівкою з ефектом 3D. При цьому конструкцію роблять максимально простою.

«Щоб ялинка збиралася максимально просто, щоб можна було її і зібрати, і потім розвісити, підключити ілюмінацію, вона повинна бути сконструйована таким чином, аби це все робилось легко», - пояснює комерційний директор компанії-виробника ялинки Сергій Фостік.

Більш ніж півмільйони ліхтариків і 10 кілометрів штучної хвої, яка має вигляд справжніх голок і при цьому є вогнестійкою.

Прикрасять штучну ялинку національними орнаментами і обіцяють урочисто відкрити 19 грудня, у День Святого Миколая.

За даними УНІАН, вартість ялинки становитиме близько 3 мільйонів гривень.



Довідка

Минулорічна головна ялинка стала головною героїнею новорічних свят-2012. Як тільки українці над нею не знущалися: її порівнювали з морозивом, дитячою пірамідкою, паркувальним конусом і навіть ракетою, яка злітає у космос. Зрештою, ялинка не витримала і завела собі блог, на твіттері. Ялинка-2012 досі активна в інтернеті, а от її наступниця такої популярності, схоже не отримає. Бо має бути схожою на звичайне дерево.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.