Японський уряд подарував волинській лікарні сучасне обладнання

Японський уряд подарував волинській лікарні сучасне обладнання
Японський уряд у рамках грантової допомоги передав Україні шість найсучасніших ендоскопічних систем. Одну із них отримала Волинська обласна клінічна лікарня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Надання гранту було узгоджене в 2014 році між урядами Японії та України як позапроектна грантова допомога в рамках програми Офіційної допомоги з метою розвитку (ОДР). Після ретельного аналізу потреб – MOЗ надало запит на шість ендоскопічних систем та вісім цифрових рентгенівських систем для встановлення в обласних лікарнях.

У результаті були укладені контракти на поставку в Україну щодо шести ендоскопів від виробника медичного обладнання Olympus, кожен з яких містить гастроскопічну та колоноскопічну відеосистеми з відповідними допоміжними засобами, та восьми цифрових рентгенівських систем виробництва Toshiba.

Загальна вартість грантової допомоги, наданої Японією, становить 350 мільйонів японських єн (приблизно 3 мільйони доларів США). Кошти державного бюджету України в цьому проекті не застосовуються.

Ендоскопічні системи вже прибули до лікарень та наразі в процесі інсталяції. Одну із таких систем отримала Волинська обласна клінічна лікарня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Японський уряд подарував волинській лікарні сучасне обладнання
24 квітень, 2017, 10:30