Військові сектори волинських кладовищ: могили Героїв

Військові сектори волинських кладовищ: могили Героїв
Після початку АТО на українських цвинтарях з’явилися військові сектори, де поховані загиблі воїни. На Волині на 7 таких секторах розташовані могили 41 Героя.

Про це йдеться в інфографіці, яку опублікував керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович у Facebook.

«У дні після Великодня українці згадують померлих у своїх родинах, відвідуючи та впорядкуовуючи їх могили. Маємо в ці дні згадати й тих, хто став рідним для нас усіх - загиблих у війні за нашу свободу», - йдеться в дописі.

В’ятрович опублікував інфографіку, яка розпровідає про місця, де поховано новітніх Героїв, - сектори військових поховань на українських цвинтарях.

«Станом на 1 березня 2017 року в Україні створено 450 таких секторів. На них поховано 1295 загиблих воїнів. 25 секторів мають 10 і більше поховань. Сектори із найбільшою кількістю похованих військових – учасників АТО розташовані у Дніпрі, Запоріжжі й Києві – 180, 120 та 56 похованих відповідно», - написав він.

Зокрема на Волині, згідно з інфографікою, 7 військових секторів на кладовищах, де розташовані могили 41 Героя. Найбільший із них – Алея почесних поховань у на луцькому цвинтарі у селі Гаразджа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Військові сектори волинських кладовищ: могили Героїв
24 квітень, 2017, 10:51