Демонтаж луцького ринку перенесли

Демонтаж луцького ринку перенесли
Продавці штучних квітів, які торгують на проспекті Соборності біля ТЦ «Гостинець», працюватимуть ще до 31 грудня цього року.

Вже з 1 січня всі контейнери на ринку «Квітковий» знесуть, а підприємці або шукатимуть інше місце роботи, або ж перепрофілюють свою діяльність, - пише інформагентство Волинські Новини.

Це питання сьогодні, 24 квітня, розглядала постійна комісія міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Так, відповідно до рішення міськвиконкому від жовтня минулого року, всі кіоски з квітами, розташовані на проспекті Соборності, мають бути знесені.

Як повідомив представник підприємців Юрій Анцух, бізнесмени просять кількамісячну відстрочку демонтажу, аби вони могли розпродати свій товар.

«Ми розглянули всі пропозиції, шукали місце, але там немає сенсу вести цей бізнес. Тому вони просять час, щоб перепрофільовувалися. Вони планують до нового року продати залишки і переорієнтувати свій бізнес», - пояснив він.

Заступник міського голови Олександр Рачков повідомив, що днями відбулася нарада з секретарем міськради та керівниками профільних управлінь. З його слів, земельна ділянка для колишнього будинку побуту не формувалася ні за чиїм зверненням. Тому є пропозиція продовжити термін перебування цих кіосків, але за умови, що ці кіоски не розташовані на комунікаціях.

З його слів, продавці можуть там розташовуватися максимум до кінця року, на що, власне, і погоджуються підприємці.

Директор департаменту муніципальної поліції Луцької міськради Юлія Сиротинська повідомила, що перевіряли законність розташування цих споруд на проспекті Соборності за зверненням одного зі структурних підрозділів. Крім того, надійшло звернення від підприємців, на яке ще покійний міський голова наклав резолюцію, що торгівлю на згаданому місці дозволили до 1 травня 2017 року.

З її слів, муніципали погоджуються з тим, аби до 31 грудня квіткарі звільнили цю ділянку. Якщо ж виникнуть спори, чи судові процеси, додала вона, тоді долучать до матеріалів результати голосування комісії і звукозапис засідання.

Урешті, члени комісії погодилися, що квіткарям варто перенести строк демонтажу кіосків до 31 грудня 2017 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі випав сніг
24 квітень, 2017, 11:30
Демонтаж луцького ринку перенесли
24 квітень, 2017, 11:24