Депутати у Луцьку вчергове хочуть розірвати договір з облспоживспілкою

Депутати у Луцьку вчергове хочуть розірвати договір з облспоживспілкою
Члени регламентної комісії міськради рекомендуватимуть сесії в односторонньому порядку розірвати договір про оренду земельної ділянки для обслуговування ринку «Завокзальний».

Проект рішення обговорювали 24 квітня під час засідання регламентної комісії.

На думку депутата Олександра Волинця, варто зробити там комунальний ринок, адже таким чином до бюджету міста вдасться залучити до 16 мільйонів гривень на рік. Окрім того, на ринку мають місце й факти порушення прав підприємців. Про це, зокрема, заявляв підприємець Сергій Береза.

За словами чоловіка, з вини облспоживспілки він втратив бізнес, над яким працював 10 років. Адже із ним просто не продовжують договору оренди ділянки. За словами підприємця, таке рішення абсолютно не вмотивоване, ба більше – йому навіть не намагаються нічого пояснювати. За його словами, така ситуація на ринку непоодинока.

Депутати зауважили, що теж вважають, що треба розірвати договір і дати підприємцям нормально працювати. Адже поки в облспоживспілки «така політика», навряд чи вдасться поліпшити ситуацію.

За словами Павла Данильчука, якщо договори підписуватимуть без посередників, це буде вигідніше й самим підприємцям. Проте більша частина із них «накручена», тому наразі треба працювати і пояснювати ситуацію.

Таку позицію підтримав й голова комісії Микола Федік – йти до підприємців та роз’яснювати, адже депутати вже неодноразово погравали «інформаційну війну». До слова, депутати вже двічі приймали рішення про розірвання договору з облспоживспілкою, проте під тиском підприємців скасовували рішення.

Окрім того, це перейшло в судову площину, та тоді міськрада програла справу, адже суд не визнав невиконання умов підставою для розірвання договору. Натомість нещодавно спілці продовжили термін оренди.

Зрештою після обговорень члени комісії рекомендували сесії припинити договір оренди шляхом розірвання в односторонньому порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати у Луцьку вчергове хочуть розірвати договір з облспоживспілкою
24 квітень, 2017, 14:08