Суд арештував особові рахунки 400 волинських шахтарів

Суд арештував особові рахунки 400 волинських шахтарів
Волинські поліцейські у рамках розслідування нецільового використання бюджетних коштів керівництвом ДП «Шахта №1 «Нововолинська» попросило суд накласти арешт на особові рахунки працівників.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Слідчий поліції звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на особові рахунки одразу 431 працівника шахти, які у 2015 році отримували аванс та зарплату на власні картки в банку.

Вона повідомила, що у лютому-березні на шахті №1 «Нововолинська» Міненерговугілля провело позаплановий внутрішній аудит за період з 1 січня 2015 року по 1 лютого 2016 року. Таким чином, було встановлено, що підприємство за рахунок бюджетних коштів, призначених для скорочення штатних працівників, виплатило 3,7 мільйона гривень авансів із заробітної плати за січень-лютий 2016 року. Окрім того, виплатили лікарняні загальним обсягом 327 тисяч гривень. А це призвело до нецільового використання коштів.

У результаті таких дій службовці шахти завдали шкоди держбюджету обсягом понад 4 мільйони гривень. В той же час у казначействі ці кошти проходили під виглядом виплати заробітної плати та відпускних за 2015 рік, що свідчить про недостовірність даних у платіжних дорученнях.

Вже у квітні цього року на шахті провели огляди, в результаті чого вилучили всі фінансові документи, а також особові рахунки працівників.

Слідча звернулася до суду з клопотанням накласти арешт і заборону на відчуження, використання та розпорядження документами, які були вилучені на ДП «Шахта № 1 «Нововолинська». Прокурор Леся Кухтей-Хилюк клопотання підтримала. Вона зазначила, що ці документи є речовими доказами.

Зрештою, слідчий суддя Василь Ковальчук задовольнив клопотання ухвалив арештувати особові рахунки 431 працівника ДП «Шахти № 1 «Нововолинська».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд арештував особові рахунки 400 волинських шахтарів
25 квітень, 2017, 16:44