Луцькі депутати просять не продавати сільськогосподарські землі

Луцькі депутати просять не продавати сільськогосподарські землі
Депутати Луцькради направлять звернення щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Мовляв, земля є національним багатством, яке належить народу, тож визначитися чи можна продавати землі, можна лише на референдумі.

Відповідне рішення прийняли 26 квітня під час сесії міськради.

Автор проекту рішення - "архітектурна" комісія Луцькради.

У документі йдеться про те, дозвіл на продаж земель сільськогосподарського призначення дасть змогу скупити їх "латифундистами". Таким чином, мовляв, селяни залишаться без засобів для існування.

"Враховуючи те, що земля є стратегічним ресурсом та власністю українського народу, відповідно, влада, перед впровадженням ринку землі, має почути думку народу України та оголосити Всеукраїнський референдум з цього питання", - йдеться в документі.

Під час обговорення депутат Микола Собуцький розповів, що спілкувався із представниками асоціації фермерів.

Насправді, каже він, ситуація має два аспекти. Тому владі потрібно проводити політику, яка б допомогла ефективніше працювати фермерам і приносила користь для громадян.

«Вони передавали вам привіт і те казали, що тут є робота і над чим працювати», - зауважив Собуцький. Мовляв, вони акцентували увагу на тому, що до прикладу луцькі школи сільськогосподарською продукцією забезпечують не фермери, а перекупники. Тож вони також просили звернути на це увагу.

Зрештою звернення щодо необхідності продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні та проведення Всеукраїнського референдуму підтримали 35 депутатів міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніяких продажів.Реальна ціна за аренду,і аренда на 50-років
Відповісти
Розпродадуть і буде як з обленерго,заводами ітд ,все до якогось олігарха в лапи попаде а народ буде батраком а не господарем на території
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати просять не продавати сільськогосподарські землі
26 квітень, 2017, 12:36