У Луцьку зніматимуть відомий документальний фільм

У Луцьку зніматимуть відомий документальний фільм
В Україні розпочались зйомки продовження документального історичного фільму «Україна. Повернення своєї історії».

Стрічка, перша частина якої була презентована минулого року до 25-ї річниці Незалежності України, покликана розвінчати міфи та повернути українцям справжню історію, - пише Таблоїд Волині.

Цього разу команда проекту розслідуватиме таємницю зникнення останків представників князівської династії Рюриковичів з більшості їхніх поховань.

Також, однією з головних сюжетних ліній стрічки стане спроба відтворити справжнє обличчя великого київського князя Ярослава Мудрого. З цієї метою творці фільму намагатимуться розшукати та дослідити кістки Рюриковичів, які лишилися на території України.

Вже відбулися зйомки у Чернігові на території заповідника «Чернігів Стародавній», у фондах якого зберігаються унікальні знахідки – зокрема, останки князя, якого нещодавно вчені ідентифікували як Гліба Святославовича, онука Ярослава Мудрого.

Творча група проекту разом з антропологами, генетиками та іншими експертами проведе ряд експертиз черепа князя. Зокрема, вчені із Польщі спробують відтворити його зовнішність, а науковці – встановити походження завдяки аналізу ДНК.

Невдовзі знімальна група завітає до Львова, Чернівців та Луцька, де планує зняти кілька епізодів. Також, у фільмі з’являться кадри Ватикану, Познані і Копенгагена.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку зніматимуть відомий документальний фільм
26 квітень, 2017, 16:01