Депутат Покровський пропонує розділити кошти для громади у Луцьку рівномірно

Депутат Покровський  пропонує розділити кошти для громади у Луцьку рівномірно
У Луцьку є 7 виборчих округів, які мають по 2 депутати, і 11 виборчих округів, де взагалі немає представників депутатського корпусу Луцької міської ради.

Депутат Луцькради Андрій Покровський пропонує залучити додаткові кошти, щоб задовольнити потреби тих мешканців, які не мають депутата в своєму окрузі і які, відповідно, не можуть скористатися коштами з депутатського фонду. Про це депутат зазначив 26 квітня під час сесії Луцькради, - пише Конкурент.

Депутат повідомив, що 12 січня 2017 року під час позачергового засідання Луцької міської ради було ухвалено рішення про виділення коштів для депутатського фонду, в якому кожному депутату було виділено по 100 тисяч гривень, які він може використати на потреби громади від свого виборчого округу.

Андрій Поровський зауважив, що 21 березня Луцькрада ухвалила "Програму формування та використання коштів депутатського фонду на 2017-2020 роки" та "Порядок використання коштів депутатського фонду".

Втім, зі слів депутата, проблема полягає в тому, що відповідно до законодавства кандидати у депутати міської ради, окрім першого кандидата, були закріплені за відповідними територіальними виборчими округами, на які було поділено місто, а кількість депутатських місць, які отримала партія, визначалася за новим механізмом з урахуванням виборчих квот.

"У зв'язку з цим, на сьогодні склалася ситуація, коли на одних виборчих округах є 2 депутати, а на інших – жодного. Так, я цілком розумію, що Луцьк – це багатомандатний виборчий округ, і всі депутати є представниками громади всього міста. Проте давайте реально дивитися на це. Майже кожен депутат передусім переймається проблемами свого округу і цілком логічно, що кошти депутатського фонду він буде використовувати для задоволення нагальних потреб на своєму окрузі. А як же бути з тими, хто не має на окрузі депутата?" – сказав Андрій Покровський.

Депутат зауважив, що обранці громади повинні допомагати усім і розробити механізм для того, аби виділення коштів для задоволення нагальних потреб територіальної громади відбувалося у всіх округах, а не лише у тих, де є депутати.

Тому задля соціальної справедливості він запропонував додати з бюджету міста 1 мільйон 100 тисяч гривень і створити комісію, яка розподілить кошти на ті округи, які не мають депутата.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат Покровський пропонує розділити кошти для громади у Луцьку рівномірно
26 квітень, 2017, 15:47