Через непродуктивність зупинять одну луцьку котельню

Через непродуктивність зупинять одну луцьку котельню
Котельню на Відродження не експлуатуватимуть через непродуктивність та затратність для ДКП «Луцьктепло».

Про це повідомили під час 23 сесії Луцької міської ради у середу, 26 квітня.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що станом на початок 2017 року в розпорядженні – 62 котельні з 212 котлами. За словами Малютіної, основною проблемою є старе енергозатратне обладнання, зокрема 132 кілометри мереж, 1,7% з яких – в аварійному стані. За її словами, стан таких мереж критичний.

Також Малютіна зауважила, що в «Луцьктепла» тепер є новий об’єкт – котельня на Карбишева, яка частково перейшла у склад підприємства. «Раніше ми платили ТОВ «Західноенергетичній групі» за гігакалорії теплової енергії. Ми зменшили питомі витрати палива на відпуск теплової енергії», – додала Малютіна.

Директор зауважила, що підприємство потребує значних затрат на охорону праці, а саме на спецзасоби та одяг. «Луцьктепло» не зупинило свою роботу із Європейським банком, завдяки якому зможе змінити діяльність в кращий бік, – переконує Малютіна. За рахунок такої співпраці підприємство пройшло всі тендерні процедури із встановлення котла на Боженка і нині воно перейшло до реального виконання робіт. На підставі такої співпраці буде проводитися модернізація котлів, щоб зменшити витрати палива.

Депутатів цікавило, чи працюватиме котельня на Відродження. Натомість, Малютіна запевнила, що котельня в експлуатацію не введена. Котельня побудована таким чином, що може подавати воду тільки на лікарню, а це 4 гігакалорії в місяць в неопалювані місяці. За словами Малютіною, це – мізер і тримати велику кількість працівників недоцільно для цієї котельні. «В такому стані як вона зараз, експлуатувати її неможливо, бо це лише затрати для підприємства», – додала Малютіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через непродуктивність зупинять одну луцьку котельню
26 квітень, 2017, 16:20