У Луцьку затвердили «диктаторський» виконком

У Луцьку затвердили «диктаторський» виконком
У Луцьку обранці громади вивели зі складу виконавчого комітету 11 осіб, «завівши» натомість лише 7 членів виконкому. Натомість низка депутатів міськради заявляють про недемократичний підхід до його формування.

Відповідне рішення прийняли 26 квітня.

Вивести зі складу виконкому пропонували Олега Бондарука, Романа Бондарука, Юлію Вусенко, Сергія Григоренка, Сергія Денисенка, Ореста Маховського, Юрія Моклицю, покійного мера Миколу Романюка, Романа Романюка, Сергія Романчука та Тараса Яковлева.

Натомість до складу виконавчого комітету пропонували включити секретаря міської ради Ігоря Поліщука, першого заступника міського голови Григорія Недопада, заступника мера Олександра Рачкова, пенсіонера, голову правління «ОСББ по вул. Карпенка-Карого,9» Валерія Корпача, громадського активіста Ігоря Алєксєєва та виконувача обов’язків голови ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександра Серватовича. Вирішили також залишити у виконкомі Андрія Кицю. Мовляв, це освітянин з великим досвідом

На час розгляду питання до сесійної зали зайшло чимало активістів.

Депутат Павло Данильчук спитав Поліщука, як ініціатора рішення, чому міняють не лише екс-заступників, а й діючих членів.

Поліщук зауважив, що подавати пропозицію у його компетенції, тому він обирав підходящих на його думку людей.

«Я вважаю, що ця пропозиція – збалансована», - сказав Поліщук. Мовляв, є й заступники, й учасники АТО і представники бізнесу.

Артем Запотоцький заважив, що коли обирали попередніх заступників, які були членами виконкому, були тривалі обговорення. Натомість тепер це відбувається дуже спішно, тому деяких людей депутати не знають.

А депутат Юлія Вусенко зауважила, що проект подала земельна комісія, та протокол неоформлений належним чином. Цікавило Вусенко, який стосунок має земельна комісія до виконкому.

Депутат Євген Ткачук, який є головою земельної комісії, зауважив, що обмежень, яка комісія має розглядати питання, немає. Щодо відсутнього підпису секретаря комісії то він зауважив, що депутат Микола Романюк був відсутній під час засідання.

Артем Запотоцький зауважив, що всі профільні заступники за посадою мають увійти до виконкому. Тому він висловив припущення, що можливо деякі заступники бояться втратити депутатське крісло, аби потім не залишитися ні з чим.

Данильчук ж повторно попросив уточнити, чому виключають Олега Бондарука. Поліщук сказав, що міська рада є демократична і будь-хто може приходити на виконком та подавати свої пропозиції. Мовляв, конкретно до Бондарука претензій немає.

Зрештою, після питань депутати записалися на виступи. Запотоцький зауважив, що прикро, що в міськраді все відбувається настільки недемократично. Раніше кожна фракція мала представника. Наразі ж такої можливості немає. Окрім того, незрозуміло, хто керуватиме іншими заступниками.

«Ми повністю скотимося до диктатури», - підсумував депутат.

Данильчук додав, що також не розуміє, чому не допускають інших фракцій. Мовляв, таким чином аж ніяк не вдасться добитися демократії, а Поліщук невідомо чого боїться.

«Поступово скочуємося в зовсім іншу сторону»,- сказав обранець громади.

А Юлія Вусенко зауважила, що наразі без діалогу конструктивної співпраці не вийде.

«Між законнообраним міським головою та вами є величезна прірва». Сказала Вусенко. Тому вона закликала Поліщука не боятися, а йти на діалог. Але наразі всі заклики про тримання за крісло видно лище з боку Полішука. Мовляв, страх породжує деспотичні методи правління.

Вона провела паралель з такими методами іншої партії, «яка відомо як завершила свою діяльність».

Поліщук натомість «переводив стрілки» на Львівську міську раду, яку, як відомо, очолює однопартієць Вусенко Андрій Садовий. Мовляв, гляньте, як «демократично там» та «розберіться в себе в партії».

Зрештою, після тривалих обговорень Данильчук попросив поіменне відкрите голосування. У підсумку новий склад виконкому підтримали 23 депутати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.