Розширять дорогу з Ковеля на «Ягодин»

Розширять дорогу з Ковеля на «Ягодин»
У European Investment Bank погодилися фінансувати проект реконструкції автодороги Київ-Ковель-Ягодин, яка веде до найбільшого пункту пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це повідомили у прес-службі Держагентства автодоріг України.

Наразі обговорюється можливість реконструкції ділянки дороги від Ковеля до «Ягодина» та доведення її до І технічної категорії із чотирма смугами руху.

Очікується, що фінансування проекту здійснюватиметься 50/50 за рахунок кредитних коштів European Investment Bank та грантових коштів ЄС. Ці проекти обрано із 11 раніше запропонованих до розгляду.

Радник керівника Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава розповів: «Забезпечення європейських стандартів доріг на під’їздах до кордонів – один із пріоритетів роботи керівництва Укравтодору. Для можливості реалізації цих проектів ми залучатимемо допомогу міжнародних фінансових організацій. Наразі перемовини ідуть успішно. Сподіваємося, що безвізовий режим із ЄС суттєво активізує автомобільні подорожі та пожвавить зв’язки із такими країнами, як Польща, Угорщина, Румунія. Розуміючи це, ми зосереджуємо свої зусилля на створенні якісних під’їзних доріг до кордонів із цим країнами».

Ділянка дороги від Ковеля до «Ягодина» має високу інтенсивність руху, який є найбільшим в Україні пунктом пропуску. Через нього проходить понад 1,5 мільйона авто на рік, 300 тисяч з яких – вантажівки. Реконструкція дороги здійснюватиметься за європейськими стандартами безпеки та зручності учасників дорожнього руху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.