У центрі Нововолинська створили новий сквер

У центрі Нововолинська створили новий сквер
У центрі Нововолинська з’явилася ще одна зона відпочинку – сквер ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Таким чином втілений у життя проект міської організації «Спілка Чорнобиль».

Із міського бюджету на благоустрій скверу виділили майже 60 тисяч гривень. Його відкриття приурочили до 31 річниці Чорнобильської катастрофи, - повідомляє ВРД НСТКУ.

З ініціативи нововолинських «чорнобильців» у місті облаштували сквер ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Він гармонійно поєднався із Пам‘ятний знаком «Жертвам Чорнобиля». На цьому місці згадують загиблих, дякують живим за подвиг. У сквері встановили символічний камінь.

Як розповів голова міського осередку «Спілка Чорнобиль» Адам Шліхта, будівельні роботи виконали працівники комунального господарства.

«Ми привезли цей камінь, комунальники привезли із сьомої шахти і поставили. Я трішки не так хотів. Але загалом я задоволений. Ми усі задоволені – хто не подивиться. Добре зробили, упорядкували. Світло, лавочки…» - розповів Шліхта.

Сподобався сквер і тим, хто ліквідував наслідки аварії в Чорнобилі. Серед них — Михайло Тичинський і Василь Буденчук.

«Коли йдеш мимо, завжди згадуєш, що нас ще пам‘ятають, і за нас ще трішки дбають. Я вважаю, що це досить вагома моральна підтримка усім чорнобильцям», - каже Тичинський.

За три десятиліття пішли з життя 88 ліквідаторів. Їх імена викарбувані на плиті біля Пам‘ятного знака «Жертвам Чорнобиля».

Мешканка Нововолинська Олена Думіч згадує тут свого дідуся: «Я сьогодні прийшла вшанувати пам‘ять свого дідуся Анатолія Бриганюка, який пішов з життя у 62 роки, ще, можна сказати, молодим. Думаю, що той Чорнобиль підірвав його здоров‘я. Був дуже хорошою людиною. Я рада, що можна прийти сюди і вшанувати його пам‘ять. У те місце, де згадують людей, які віддали своє здоров‘я заради кращого майбутнього».

Нововолинці хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто першими прийняли удар техногенної катастрофи. Настоятель Свято-Духівського собору УПЦ КП Стефан Фульмес відслужив молебень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.