Росія просить Інтерпол оголосити Яценюка у рошук «як нещадного вбивцю»

Росія просить Інтерпол оголосити Яценюка у рошук   «як нещадного вбивцю»
МВС України отримало копію звернення правоохоронних органів РФ до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Яценюка А.П. у міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції до РФ.

Водночас цей запит не є офіційним оголошенням Інтерполу Арсенія Яценюка у міжнародний розшук і підлягає вивченню на предмет відповідності Статуту та Правилам організації, - інформує МВС України.

Російські судово-правоохоронні органи буцімто видали ордер на арешт п. Яценюка, і обвинувачують його в, цитуємо, “участі в озброєній банді”, “навмисному вбивстві двох або більше людей, скоєному за попередньою змовою групою осіб” та “замаху на навмисне вбивство двох або більше людей скоєний за попередньою змовою групою осіб”.

Запит РФ до Інтерполу сформовано за ордером на арешт Яценюка, нібито виданим міським судом м. Єсентуки Ставропольського краю Російської Федерації 3 березня 2017 року.

Російські слідчі буцімто підозрюють п. Яценюка в тому, що він, вогнем з автомату Калашнікова, буцімто вбив 30 та поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в місті Грозний Чеченської республіки.

Це, на думку російського слідства, сталося, коли А.П. Яценюк нібито був “членом озброєної банди “Мрія” і разом з нею “брав участь в атаках на російських військових на військові підрозділи Росії на території “Президентського палацу”, площі “Мінутка”, та залізничної станції “Грозний” в період з 31 грудня 1994 по 2 січні 1995 року.

В зв’язку з вищевикладеним, Міністерство внутрішніх справ України офіційно нагадує про основоположні норми українського й міжнародного права, що діють в даній ситуації:

1.Захист правопорядку й кримінальне судочинство в будь-якій країні мають базуватися на фактах і доказах, - отриманих в законному порядку, без застосування примусу й тортур. Вочевидь абсурдні й завідомо бездоказові звинувачення громадян у злочинах не повинні братися до уваги судочинством.

2.Політично вмотивовані та необґрунтовані рішення органів правосуддя не можуть бути підставою для затримання, арешту та екстрадиції будь-якого громадянина.

Описані норми, зокрема, чітко викладені в конституціях України та Російської Федерації, кримінально-процесуальному законодавстві цих (та більшості інших) країн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія просить Інтерпол оголосити Яценюка у рошук «як нещадного вбивцю»
28 квітень, 2017, 15:39