14 ОМБ повернеться на Волинь: активно готують казарми

14 ОМБ повернеться на Волинь: активно готують казарми
Відновити казарми, аби розмістити склад 14 ОМБ, обіцяють у Волинській ОДА.

Нарада щодо цього відбулася 28 квітня, – повідомляють у прес-службі установи.

Так, до розмови долучилися голова ОДА Володимир Гунчик, заступник командувача ОК «Захід» генерал-майор Олег Мікац, голови Володимир-Волинської райдержадміністрації та ради Наталія Василець і Роман Гук, Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк, тамтешні військові – командир 14 ОМБ Олександр Жакун, а також лісівники – заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар та начальник ГУ ЛМГ у Волинській області Олександр Кватирко.

За кілька місяців до Володимира-Волинського на постійне місце дислокації повернеться особовий склад 14 ОМБ. За останніми підрахунками військових, то – не менше 3,5 тисячі осіб. Про те, де розмістити таку кількість військовослужбовців та як оперативно забезпечити їм необхідні побутові умови, бо нині казарми у жахливому стані, говорили в рамках зустрічі.

Певну кількість військових відправлять у відпустки. Решту, аналізує військове керівництво, цілком реально розмістити у наявних казармах. Єдина проблема – приміщення потребують ремонту та відновлення. Частину з них силами військових, місцевого самоврядування, виконавчої вертикалі, волонтерів та самих військових уже відремонтовано.

«На момент початку військових дій бригада налічувала 520 людей, зараз у штаті – 5,5 тисячі, а всі інфраструктурні об’єкти були розраховані й утримувалися з розрахунку на 500 осіб», – наголосив генерал-майор Олег Мікац.

«200 тисяч отримали з області сантехнікою, 300 тисяч гривень виділило місто грошовою допомогою, ще 250 – матеріалами», – цифрами розповів про допомогу керівник зенітно-ракетного полку полковник Костянтин Заїченко.

А Олександр Жакун передав голові облдержадміністрації розрахунки потрібного матеріалу. Військові прохають максимально допомогти матеріалами та у виконанні робіт, бо кошти, виділені із бюджетів, пройшовши всі процедури, фактично надійдуть військовим за кілька місяців.

Разом із тим, Володимир Гунчик не полишає ідеї виділення з обласного бюджету фінансової підтримки через профільну програму. Мовляв, у такий спосіб можна спростити процедуру й направду допомогти військовим. Готові долучитися й лісівники. Останні, до слово, активно допомагають увесь цей час.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: 14 ОМБР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
14 ОМБ повернеться на Волинь: активно готують казарми
29 квітень, 2017, 14:36