У Луцьку вшанували пам’ять винищених поляками українців

У Луцьку вшанували пам’ять винищених поляками українців
У Луцьку відбулося віче пам'яті та скорботи на згадку про винищення українських сіл та населення на теренах історичної Холмщини у 1943-1944-х роках.

Захід організований Волинським обласним ветеранським товариством «Холмщина», - повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Аби віддати шану загиблим та постраждалим українцям Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини та Бойківщини, до пам'ятного знаку депортованим українцям із Закерзоння до СРСР на меморіал Вічної Слави прийшли представники влади, члени товариства «Холмщина», «Холмщина молода» та громадськість міста.

Захід розпочався молитвою та панахидою, яку відслужив настоятель церкви Холмської ікони Божої Матері протоієрей отець Михаїл. Символічним оберегом Віча стала ікона Хомської Божої матері, біля якої запалили свічку скорботи.
Учасники зібрання поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим українцям Закерзоння.

Потому розпочалося скорботне віче, під час якого голова товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук розповів вражаючі факти про спалені села, численні жертви та жахливі вбивства мирного населення, якого зазнали українці навесні 1944 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку вшанували пам’ять винищених поляками українців
01 травень, 2017, 12:17