Лучанка про Японію: У туалеті є папір для витирання скла телефонів

Лучанка про Японію: У туалеті є папір для витирання скла телефонів
Японія – країна сонця. Там земля всіяна рисовими полями, а містом усі простують в традиційному одязі – кімоно. Це японці придумали спеціальний папір для витирання скла телефону і саме вони тиждень миються у ванні, не змінюючи воду.

Про особливості побуту, жіночого одягу та ранців, схожих на тамагочі, розповіла Лідія Кожевнікова Інформаційному агентству ВолиньPost.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НОТАТОК МАНДРІВНИКІВ

ТАКОЖ ПІДПИШІТЬСЯ НА СТОРІНКУ РУБРИКИ В FACEBOOK


Пришвартувалися в японському місті, там і жили в місцевій сім'ї. Знаєте, зазвичай про цю країну знають лише за великими містами: Токіо наприклад. Однак нам пощастило поїхати в крихітне містечко Ямагучі в однойменній префектурі. Воно більше схоже на велике село. Для мене це незвичний досвід, адже традиційно туристи вирушають в «розкручені» місця.

Мої друзі-мандрівники зазначили, що Ямагучі дуже схожа наш Крим. Й ми усі дещо ностальгували за українським морем, кліматом…

А ви знали, що Японія поділяється на префектури (адміністративна одиниця, - від. авт.) приблизно, як в нас області? Але вони мають більше адміністративних прав. Ямагучі взагалі населяє дрібка людей, чим воно і не схоже на типову Японію.

Я жила в родині урядовців. Вони працівники тамтешньої міської ради. Мені страшенно сподобалися їхні крихітні будиночки. Це нормально, тому що японці значно нижчі на зріст, ніж українці. Одна із моїх колег під метр вісімдесят була для японців відкриттям. «У вас всі такі велетні?» - питали вони.

Попри те, що будиночки компактні та маленькі, вони ще й напрочуд зручні. Стіни розсувні, трохи подібні на трансформери. Бувало одного дня бачу таку кімнатку й іншу, а наступного ранку тільки один великий зал. Подібно до української шафи-купе в японських меблях є дерев'яні перетинки. Це чудово, адже простір - функціональний.


ЧИТАТИ СТАТТЮ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в (на) хуторі Луцьк відсутній громадський туалет! Гейропс, однако...
Відповісти
Останні новини
Лучанка про Японію: У туалеті є папір для витирання скла телефонів
02 травень, 2017, 06:33