Волинським шахтарям знову боргують зарплатню

Волинським шахтарям знову боргують зарплатню
Волинські гірники з шати №1 "Нововолинська" розглядають можливість перекривання міжнародних шляхів сполучення та блокування пунктів пропуску через невиплату їм заробітної плати від середини лютого.

Про це інформує БУГ.


3-го травня на зборах гірників шахти №1 “Нововолинська” вирішуватиметься питання проведення акції протесту. Після дзвінка в Міністерство енергетики і вугільної промисловості вугільники приймуть остаточне рішення – протестувати чи ні.

Причина шахтарського невдоволення – борги з виплати зарплати, які накопичились на підприємстві. За інформацією голови прфспілки шахтарів Анатолія Мухомеджанова гірники шахти №1 “Нововолинська” отримали 70% заробітної плати за лютий, на цьому виплати закінчилися. Зарплати шахтарі не бачили до сьогодні.

Працівники копальні налаштовані рішуче: негайно провели збори на вугільному підприємстві і оголосили передстрайковий стан. На наступних зборах 3-го квітня гірники звертатимуться до міністерства знову. Якщо проблема фінансування шахти не вирішиться, люди вийдуть на протест.

Очільник профспілкової організації не виключає, що найближчим часом працівники шахт проводитимуть акції на автошляхах і пунктах перетину кордону.

“Якщо знайдемо кошти, поїдемо на Ягодин, – говорить Мухомеджанов, – Ми намагалися вияснити причину невиплати зарплати. У Міністерстві фінансів переводять стрілки на Міністерство енергетики. То Гройсман не там підписав, то інші “відмазки” знаходять… Обіцяли віддати гроші перед Великодніми святами, потім перед травневими. Коли ж прийде обіцяна зарплата? – конкретної відповіді ми так і не почули”.

Про свої наміри гірники шахти №1 “Нововолинська” повідомили міську та обласну владу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським шахтарям знову боргують зарплатню
03 травень, 2017, 04:18