Луцькі ветерани отримали допомогу до Дня пам'яті та примирення

Луцькі ветерани отримали допомогу до Дня пам'яті та примирення
У Луцьку здійснили виплати до Дня пам'яті та примирення.

Згідно бази даних Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків станом на 1 травня 2017 року у м. Луцьку проживає 7399 ветеранів війни, з них:

- інваліди війни – 726 осіб, в тому числі, 61 інвалід Великої Вітчизняної війни;

- учасники бойових дій – 2447 осіб, в тому числі 85 осіб - учасники бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни;

- учасники війни – 3015 осіб;

- члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 1209 осіб.

- учасники бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції 1424 особи, в тому числі 63 інваліди війни АТО.

На сьогодні, в місті діє Програма соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки, на виконання заходів якої департаментом соціальної політики проводиться щомісячна виплата стипендій для учасників бойових дій, яким виповнилось 90 і більше років у розмірі 300 гривень кожному.

Протягом січня - квітня 2017 року проведено виплату для 40 осіб зазначеної категорії на загальну суму 47 100 гривень.

На виконання зазначеної програми у 2017 році передбачено кошти для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів для здійснення статутної діяльності.

Також, у поточному році у підвідомчих санаторіях Міністерства соціальної політики України оздоровлено 39 ветеранів війни.

Разом з тим, проведено виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня для 6838 осіб із числа ветеранів війни на суму 6 982 100 гривень у наступних розмірах:

1) інвалідам війни та колишнім малолітнім в’язням концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
інвалідам війни I групи — 3500 гривень;
інвалідам війни II групи — 3100 гривень;
інвалідам війни III групи — 2700 гривень;
2) учасникам бойових дій — 1200 гривень;
3) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 600 гривень;
4) учасникам війни — 500 гривень.

Cтруктурними підрозділами територіального центру обслуговується 648 ветеранів війни (інваліди війни – 38 чол.; учасники бойових дій – 20 чол.; учасники війни – 441 чол.; вдови ветеранів війни – 95 чол.; сім’ї загиблих – 54 чол.). Із загальної кількості ветеранів Другої світової війни, які обслуговуються установою, - 330 обслуговуються соціальними робітниками відділень соціальної допомоги вдома.

Протягом січня-квітня поточного року безкоштовно забезпечено щоденними гарячими обідами 25 громадян даної категорії (по 2 місяці кожен); скористались послугами відділення адресної допомоги (перукаря, пралі, швейної майстерні, майстра по ремонту годинників, столяра, електрика, сантехніка) 244 ветерани; отримали допомогу в кімнаті дарованих речей 97 осіб.

З метою належного відзначення Дня пам’яті та примирення, 72-ї річниці перемоги над нацизмом, інших пам’ятних дат Другої світової війни в територіальному центрі 4 травня 2017 року відбудеться святковий вогник із врученням продуктових наборів, на який запрошені ветерани Другої світової війни, в тому числі ветерани ОУН-УПА.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі ветерани отримали допомогу до Дня пам'яті та примирення
03 травень, 2017, 09:37