Мешканці 8 луцьких багатоповерхівок зекономили на теплі 3 мільйони

Мешканці 8 луцьких багатоповерхівок зекономили на теплі 3 мільйони
Вісім луцьких багатоповерхівок за 5 місяців опалювального періоду зекономили на теплі 3 мільйони гривень коштів співвласників та державних субсидій завдяки встановленим індивідуальним тепловим пунктам та тепловим лічильникам.

Про це повідомляє 4 влада.

Суттєво зекономити на опаленні вдалося дев’ятиповерхівці на Федорова, 4. ОСББ тут створене наприкінці 2015 року. У лютому минулого року ОСББ прийняло будинок на баланс від ЖКП. Мешканці житлового будинку вирішили встановити індивідуальний тепловий пункт. Тут була проблема з опаленням.

ОСББ взяло кредит на встановлення індивідуального теплового пункту по програмі відшкодування відсоткових ставок, яка діє в Луцькій міській раді. В результаті впровадження енергоефективних заходів вдалось досягти економії у витратах на централізоване опалення в межах 55 % або 600 тисяч гривень за один сезон.

«Луцька міська рада для того, щоб зацікавити людей до участі в енергозберігаючих заходах прийняла програму «Відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами». Як це все діє: є перелік робіт, які можуть брати участь в програмі: утеплення будинку, встановлення ІТП, засобів обліку, заміна вікон і дверей на енергозберігаючі, заміна електрообладнання», – розповідає заступник начальника відділу розвитку ОСББ Луцької міської ради Світлана Музика.

«Люди зараз зрозуміли, що це вигідна програма. Крім того, що Луцькрада відшкодовує відсотки, держава відшкодовує з тіла кредиту від 40% до 70% вартості матеріалів. Розтягується цей кредит на 5 років, якщо це встановлення ІТП, якщо утеплення будинку, то на 10 років. І люди щороку мають певну суму виплатити, яка залишається», – додає Світлана Музика.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мешканці 8 луцьких багатоповерхівок зекономили на теплі 3 мільйони
03 травень, 2017, 11:38