До кінця року в Україні закриють всі аптечні кіоски

До кінця року в Україні закриють всі аптечні кіоски
29 грудня цього року в Україні мають припинити роботу усі аптечні кіоски.

Про це повідомила 13 листопада під час прес-конференції у Львові перший заступник Державної служби з лікарських засобів Інна Демченко, пише Газета по-українськи.

«Ще рік тому були внесені зміни до законодавства України. Аптечний кіоск – це місце, де не створені умови для зберігання ліків. Там навіть не працює фахівець із медичною освітою. У кіосках не мають права продавати ліки за рецептами. В таких закладах і реалізовують найбільше фальсифікованих ліків. Такої форми аптечного закладу немає вже на сьогодні в жодній із країн, навіть в Росії і в Білорусі», - каже Інна Демченко.

Для аптечних кіосків, які розташовані в сільській місцевості, буде змінено вимоги щодо торгової площі і приділено увагу кваліфікації працівників. Якщо досі кіоск міг розташовуватися на восьми метрах, то тепер, згідно з наказом МОЗ № 723, він повинен займати площу не менш ніж 21 квадратний метр, мати комунікації.

Працівники Держслужби з лікарських засобів кажуть, що незабаром Держслужба ініціюватиме зміни в Законодавстві для того, щоб штрафувати лікарів, які комерційно співпрацюють з аптеками. Згідно з майбутніми нормами, лікар не матиме права спрямовувати пацієнта в конкретну аптеку. За порушення норми, лікар буде змушений заплатити штраф у розмірі 15 тис. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До кінця року в Україні закриють всі аптечні кіоски
14 листопад, 2012, 14:38