У Луцьку – прем’єра за твором визначного письменника сучасності

У Луцьку – прем’єра за твором визначного письменника сучасності
Репертуар Волинського драмтеатру поповнився ще однією виставою: відбулася прем’єра п’єси молдавського драматурга Іона Друце «Каса Маре».

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Ця драма має велику сценічну історію: вже півстоліття з успіхом іде на сценах провідних театрів України, Молдови та Росії. Автора вважають одним із визначних письменників сучасності.

Режисер-постановник Михайло Ілляшенко розповів: «Є національний колорит. Але п’єса приваблива ще й тим, що вона – не скажу, що міжнаціональна, але вона – загальнолюдська. Тому що проблеми в Молдові й Україні дуже схожі. Друце писав про ту війну, Велику війну, ми дещо внесли коректуру в текст. Але звучить вона на сьогодні дуже злободенно».

Каса Маре — це головна кімната в молдавський оселі. У ній святкують усі визначні події в житті людини. Головна героїня п’єси Василуца, яку грає актриса Наталія Мельничук, втративши чоловіка на війні, самостійно збудувала й прикрасила це помешкання. Там вона пізнала щастя з молодшим від себе Павелаке, проте воно було надто коротким.

«Я думаю, будь-яка жінка – українка, молдаванка, єврейка, так само вміє кохати, прагне кохання, чекає його і беззастережно віддає, не беручи нічого взамін, так, як і моя сьогоднішня героїня», – розповіла акторка.

Костюми героїв та сценографія виконані у молдавському національному стилі. Втім, філософія п’єси – це людськи взаємини, материнська доля і прагнення бути щасливою, що притаманно всім жінкам, незалежно від національності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку – прем’єра за твором визначного письменника сучасності
03 травень, 2017, 20:00