Гунчик заперечує проти «польських окупантів»

Гунчик заперечує проти «польських окупантів»
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик закликав Горохівську райраду врегулювати ситуацію із пам’ятною дошкою українським героям, де йдеться про польську окупацію.

Про це йдеться у зверненні губернатора, - повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Гунчик нагадав, що у Горохові відбулося освячення пам’ятного монументу героям, що віддали життя в боротьбі за Україну, за її волю, незалежність та становлення.

«Нехай би як болюче це не звучало, але є всі підстави стверджувати, що то – черговий крок розбрату в українсько-польські стосунки (а вони, як відомо, й без того непрості: досі болять історичні рани, які ворог – північний сусід – намагається щодуху роз’ятрити, аби розв’язати конфлікт сучасності). Бо як же сприймати той факт, що на пам’ятній дошці українським героям, яку відкрили з ініціативи ВО «Свобода» у Горохові, польський народ названо окупантами, коли Республіка Польща послідовно підтримує вступ України до ЄС ? Тому, як представник держави, як житель регіону, де завжди культивували добросусідські відносини, категорично засуджую відповідні заяви», - йдеться у зверненні.

Губернатор припускає, що такі дії ставлять під удар багаторічну роботу в царині міжнародних та добросусідських відносин, кидають тінь на всіх волинян та українців загалом.

«Не дотримуючись процедур та вимог нормативних актів, керуючись нездоровими амбіціями та радикальними настроями, політикани спрацювали за принципом п’ятої колони», - вважає Володимир Гунчик.


У його зверненні зазначається: «Впевнений, що кожен свідомий мешканець області розуміє вартість подвигу УПА, глибоко шанує жертовність українських Героїв усіх воєн. Але разом із тим кожен свідомий волинянин розуміє, що пам’ять не має бути політичним інструментом й не має ґрунтуватися на беззаконні».

Глава ОДА закликав громадськість не допустити чергового етапу штучного роздмухування полум’я конфлікту в українсько-польських стосунках.

Він закликав Горохівську райраду врегулювати ситуацію, розглянувши питання на позачерговій сесії.

«Обранці горохівської громади повинні сказати своє слово й розставити крапки над «і» у цій ситуації. Також звертаюся до ініціаторів встановлення пам’ятного знака діяти в подальшому, чітко дотримуючись норм та правил встановлення пам’ятних знаків», - йдеться у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
українці - вам вороги! Отак то воно...
Відповісти
Хай поляки не чіпають наші пам'ятники,хай не кричать, що Львів - це польське місто, хай не вимагають вибачень української сторони за надумані злочини, Хай визнають що АК та батальйони хлопські офіційно декларували за мету звільнення східних крес, тобто окупацію Західної України (розумію, що занадто поверхово, але Гунчику хоча б це прочитали)
Відповісти