Волинські пенсіонери отримуватимуть на 70 гривень більше

Волинські пенсіонери отримуватимуть на 70 гривень більше
У зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму зростають пенсії. На Волині 70 гривень додатково отримають 40 тисяч пенсіонерів.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Із 1 травня встановлено новий прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Його збільшено із 1247 до 1312 гривень. У зв’язку з цим, певні складові пенсійних виплат волинських пенсіонерів будуть перераховані.

Величина підвищення кожному пенсіонеру буде розраховуватись індивідуально за матеріалами, наявними у пенсійній справі. Зокрема від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, залежить мінімальний обсяг пенсії непрацюючих пенсіонерів, доплата за понаднормативний стаж непрацюючим пенсіонерам, пенсії за особливі заслуги перед Україною, мінімальний розмір пенсії по втраті годувальника та членам сімей військовослужбовців, інші передбачені законодавством виплати.

«Перерахунку не підлягають пенсії дітям війни. Це – велика чисельність пенсіонерів. Також не перераховується додаткова пенсія та компенсаційна виплата по втраті годувальника. Перерахунок таких пенсій буде проводитись автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ. Звертатися до органів Пенсійного фонду за таким перерахунком не потрібно», – повідомила начальник управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду в області Людмила Андросюк.

Однак пенсіонерам варто пам’ятати: якщо працевлаштовуються або звільняються з роботи, у разі зміни членів їх сім’ї та інших змін, які впливають на пенсійну виплату, вони зобов’язані про це повідомляти органи Пенсійного фонду області.

За словами Андросюк, середній обсяг пенсійної виплати на Волині становить 1627,78 гривні для цивільних пенсіонерів. Це на 156,26 гривні більше, ніж минулого року. 70 гривень підвищення отримають понад 40 тисяч пенсіонерів Волині.

Середній обсяг підвищення виплат для пенсіонерів силових структур і відомств становитиме 91 гривню. Із них пенсії збільшать для понад 6 тисяч осіб.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відпрвлю гросману на вінок!
Відповісти