Троє дітей на Волині, які вчинили самогубство, не грали у «Синій кит»

Троє дітей на Волині, які вчинили самогубство, не грали у «Синій кит»
Заступник прокурора Волині Ярослав Голинський розповів про труднощі у встановленні осіб, причетних до смертельних груп «Синій кит».

Про це він повідомив під час брифінгу у четвер, 4 травня.

За його словами, прокуратура не залишилася осторонь у проблемі протидії самогубствам серед неповнолітніх та доведення дітей до самогубства, зокрема через мережу інтернет-спільнот та інтернет-ігор на тему так званих «Синіх китів».

Як приклад, реагуючи на факти поширення смертельних груп, які схиляють дітей до суїциду, прокуратурою області 20 лютого за фактом діяльності груп у соціальній мережі «Вконтакте» під назвою «Синій кит» внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого, передбаченого частиною 3 статті 120 КК України (доведення до самогубства щодо неповнолітніх).

В рамках кримінального провадження за допомогою спеціального програмного забезпечення працівники кіберполіції блокують інтернет-сторінки осіб, які схиляють дітей до самогубства, вживають заходи до встановлення винних осіб.

Також прокурор наголосив на тому, що соціальна мережа знаходиться в іншій країні, і тому у прокуратури виникають деякі труднощі із встановленням винних осіб.

Окрім того, стан попередження та протидії суїцидальним проявам серед неповнолітніх 2 березня обговорили під час спільної наради у заступника прокурора області за участі керівників органів державної влади та правоохоронних органів.

У результаті вдалося попередити факти суїциду серед 2 неповнолітніх, які брали участь у відповідних групах. «Діти мають вільний доступ до інтернет-спільнот, тому батькам необхідно більше стежити за ними», - додав прокурор.

Також за словами Голинського, в Ковельському районі дівчина, яка вчинила самогубство не грала у «Синього кита». Прокурор заявив, що нещодавно ЗМІ поширювали інформацію посилаючись на сільську голову, що дівчина грала 2 місяці у гру. Натомість, прокурор запевнив, що дівчина не була членом «вбивчої» групи.

До слова, кіберполіція створила групу на противагу під назвою «Анти-кити». Таким чином, за інформацією правоохоронців, померла дівчина в гру не вступала, адже була заблокована в групі правоохоронцями.

Голинський запевнив, що робота щодо діяльності «вбивчих» груп проводиться прокуратурою постійно.

Також він заявив, що нещодавно в Луцьку 15-річний хлопець та 17-річний хлопець в Рожищенському районі вчинили самогубство, але за його словами, ці неповнолітні не грали у «Сині кити».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Троє дітей на Волині, які вчинили самогубство, не грали у «Синій кит»
04 травень, 2017, 14:47