Держава знову боргує шахтарям – цього разу понад 2 мільйони

Держава знову боргує шахтарям – цього разу понад 2 мільйони
У Нововолинську сьогодні, 4 травня, відбулася зустріч шахтарів з помічниками народного депутата Ігоря Гузя аби обговорити чергову проблему із заборгованості з виплати гірникам зарплати.

За сприянням та допомогою до обранця звернувся голова місцевого організації незалежної профспілки гірників України Анатолій Мухомеджанов, - інформує прес-служба народного депутата України.

В його зверненні йдеться, працівники шахти №1 «Нововолинська» не отримали 30% зарплати за лютий, і 100% - за березень та квітень.

Голова профспілки також підкреслив, що відповідно до законодавства, державні вугільні підприємства фінансуються коштом державного бюджету згідно з статтею реструктуризації. На сьогодні, сума заборгованості з виплати заплати гірникам становить майже 2 мільйони гривень».

Окремо, наголосив, що шахтарі цього року жодного місяця вчасно не отримали вчасно свої зароблені кошти. Серед гірників - учасники АТО, які повернулися з фронту та працюють у копальні.

З огляду на таку ситуацію, народний депутат Ігор Гузь сьогодні надіслав звернення до міністрів енергетики та вугільної промисловості і фінансів України із проханням невідкладно вирішити погасити людям борг.

«Колектив шахти №1 на зборах прийняв рішення про проведення масових акцій протесту, що відбудуться у Волинській області та Києві, якщо заборгованість з виплати зарплат не буде погашено», - йдеться у зверненні голови профспілки.

Помічники нардепа Андрій Бокоч та Валерій Мних, Олександра Струбицька постійно на контакті з гірниками. Завтра запланована зустріч з трудовим колективом підприємства.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держава знову боргує шахтарям – цього разу понад 2 мільйони
04 травень, 2017, 17:35