На Волині МНСники шукали бомжів, щоб пояснити їм правила пожежної безпеки. ВІДЕО

На Волині МНСники шукали бомжів, щоб пояснити їм правила пожежної безпеки. ВІДЕО
У Луцьку рятувальники провели рейд з пояснення правил пожежної безпеки, в тому числі і безпритульним.

Спільно із працівниками міліції та комунальних служб рятувальники оглянули підвальні та горищні приміщення у багатоквартирних житлових будинках усіх форм власності в районі ЖЕКу №2, - повідомили в прес-службі МНС у Волинській області.

Напередодні морозів рятувальники звертали увагу лучан на влаштування та експлуатацію печей опалення в їх оселях та дотримання правил пожежної безпеки. Не оминули увагою і безхатченків, які з приходом холодів ховаються у підвалах та на горищах. Адже саме безпритульні та люди з асоціальною поведінкою найчастіше стають винуватцями пожеж та загибелі на них людей, як у сільській місцевості, так і в містах.

«Під час опалювального сезону збільшується кількість пожеж, загибелі та травматизму людей у приватному житловому секторі. Багато людей переходить на пічне опалення, а от неправильне влаштування чи експлуатація печей ставлять під загрозу життя та добробут власників помешкань. Окрім того, населення активно розпочинає вмикати додаткові обігрівальні пристрої.

Електропроводка у багатьох будинках є застарілою і не витримує навантаження. Турбує і поведінка безхатченків, які знаходять собі притулок у підвальних приміщеннях будівель - вони взагалі не дотримуються правил пожежної безпеки, адже готують у підвалах будинків собі їжу, курять, тощо. Тож взимку саме з цих причин найчастіше і виникають пожежі», – зазначив начальник ТУ МНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук.

Працівники МНС заходили у кожну хату та нагадували про необхідність закривати підвальні та горищні приміщення на замок, прибирати з підвалу горючі матеріали, а також наголосили на використані підвальних приміщень лише за призначенням.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині МНСники шукали бомжів, щоб пояснити їм правила пожежної безпеки. ВІДЕО
15 листопад, 2012, 08:30