Шахтарі погрожують перекрити трасу на Волині

Шахтарі погрожують перекрити трасу на Волині
Майже три місяці не виплачують зароблене працівникам шахти №1 «Нововолинська». Без засобів існування залишилися більше двох сотень гірників.

На зборах трудового колективу ухвалили рішення провести 11 травня акцію протесту. Йдеться про перекриття траси Ковель-Жовква і пікетування приміщення профільного міністерства, - повідомляє ВРД НСТКУ.

На найстарішій копальні нашого краю – шахті №1 «Нововолинська» – передстрайкова ситуація. Її зумовила тримісячна заборгованість із заробітної плати. Як розповів голова незалежної профспілки шахтарів Нововолинська Анатолій Мухомеджанов, у людей урвався терпець.

«На сьогодні був призначений остаточний термін розрахунку з шахтарями по боргах із заробітної плати, який становить 3,6 мільйона гривень, починаючи з лютого по квітень включно. Мені обіцяли і колективу шахти, що зарплату дадуть перед Пасхою, перед травневими святами, але навіть перед другими травневими святами гроші не очікуються. Кожен керівник, до якого я звертався, знаходить якусь причину, чому гроші не можуть виплатитися», – розповів Анатолій Мухомеджанов.

Аби домогтися свого і отримати зароблене, гірники планують перекрити дорогу Ковель-Жовква на межі Львівської та Волинської областей.

«Шахтарі прийняли рішення провести акцію 11 числа , в наступний четвер. Одночасно будуть відправлені люди у середу в Київ. Вже визначилися з кількістю і прізвищами. Головне підняти розголос навколо цієї справи, бо ми ще можемо півроку не отримувати заробітну плату, і ніхто про це не буде говорити, замовчуватимуть це явище», – обурюється Анатолій Мухомеджанов.

Про ситуацію на підземному підприємстві Анатолій Мухомеджанов поінформував керівництво міста й області, а також Іваничівського району, на території якого має відбутись акція.

До слова, шахта №1 «Нововолинська» виведена із підпорядкування ДП «Волиньвугілля» й готується до закриття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.