Волинська прокуратура покращила результати щодо протидії корупції

Волинська прокуратура покращила результати щодо протидії корупції
За останній рік прокуратура Волині покращила діяльність у сфері протидії корупції.

Про це повідомив під час брифінгу у п’ятницю, 5 травня, заступник прокурора області Сергій Єфремов.

За його словами, протидія корупції є пріоритетом діяльності усіх без винятку правоохоронних органів. Він запевнив, що прокуратура покращила протидію цьому явищу.

До слова, прокурор зазначив, що на противагу минулорічним 23 протоколам в минулому році, у 2017 до суду скеровано 44 протоколи щодо протидії корупції. Про суттєву активізацію роботи на вказаному напрямку свідчить той факт, що у минулому році 3 органи мали право складати протоколи (в поточному році такі повноваження має лише 1 орган).

Єфремов заявив, до 24 протоколи складено щодо депутатів місцевих ради, 7 – посадових осіб органів місцевого самоврядування, 4 протоколи стосовно суддів, 2 стосовно працівників державної лісової охорони, 1 посадової особи юридичної особи публічного права та ін.
На правопорушників накладено штрафів на суму близько 30 тисяч гривень.

Відтак, розглянули лише 18 протоколів, у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних корупцією визнано винними 11 осіб, а саме депутати місцевих рад, посадовці органів влади та місцевого самоврядування.

За словами Євремова, впродовж чотирьох місяців 2017 року до суду з обвинувальним актом слідчими органів прокуратури скеровано 9 кримінальних проваджень стосовно 12 осіб. А саме щодо працівників митниці, поліції, пенітенціарної та державної фіскальної служб. Сума завданих збитків та отриманої неправомірної вигоди становить майже 3 мільйони гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська прокуратура покращила результати щодо протидії корупції
05 травень, 2017, 13:23