Українцям радять не бігти в обмінники за доларами, - ЗМІ

Українцям радять не бігти в обмінники за доларами, - ЗМІ
Експерти радять українцям не панікувати і не бігти у перший-ліпший обмінник по долари, адже на курсових коливаннях прості люди заробити ніколи не могли.

З іншого боку, запевняють, що стрімкого обвалу боятися нічого, - повідомляє ТСН.

Нагадаємо, днями долар в обмінниках здорожчав до 8 гривень 30 копійок. Ще тиждень тому був на 10 копійок дешевше. Фінансисти пояснюють: це традиційна післявиборча ситуація. Очікування інфляції та раптових курсових коливань.

До курсових коливаньварто бути готовим, кажуть експерти. Міжнародний валютний фонд давно рекомендує відпустити гривню у вільне плавання. У Національному банку визнали, що без цього не обійтись. Це означає, що долар дорожчатиме та дешевшатиме. Поперемінно. Проблеми з валютою в Україні є, і вони накопичуються, пояснюють фахівці. Великий бізнес, який продає свою продукцію за кордон, не насичує внутрішній ринок доларами. Національний банк, тим часом, витрачає внутрішні резерви на утримання курсу. У жовтні на це витратили 1 мільярд 800 мільйонів доларів.

У Нацбанку є плани змусити бізнесменів із клубу мільярдерів свій виторг продавати на міжбанківському ринку. Впливові експортери, близькі до влади, від цього не в захваті. Відповідний закон, ухвалений парламентом, президент наразі не підписав.

«Кожний місяць додатково на ринок буде виходити 3-4 мільярди доларів. Для нашого ринку це достатньо велика сума. Тоді однозначно курс упаде», - переконаний експерт фінансового ринку Олександр Охріменко.

Що буде з доларом? Від точних цифр експерти утримуються. В Україні він завжди залежав не лише від економіки, а й від політики. Хоча сценарії на кшталт 10-ти гривень за долар наступного року фінансисти вважають безпідставними. Прогнозують, гривня падатиме поволі. Упевнені фахівці в одному: не варто панікувати і бігти у перший-ліпший обмінник по долари. На курсових коливаннях прості люди заробити ніколи не могли.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українцям радять не бігти в обмінники за доларами, - ЗМІ
15 листопад, 2012, 09:50