На Волині перепоховали останки 25 воїнів

На Волині перепоховали останки 25 воїнів
В урочищі Мар’їна Люблинецької об’єднаної територіальної громади у Ковельському районі перепоховали останки 25 воїнів, які загинули під час Другої світової війни.

Про це повідомляє Ковельська РДА.

Останки військових виявили під час пошукових робіт на території Ковельського, Турійського, Луцького, Старовижівського районів і ексгумували члени пошукового загону «Відродження» археологічно-патріотичного пошукового об’єднання «Дніпро Україна».

Командир пошукового загону Вадим Дорофєєнко розповів про історичні події 1944 року, що відбувалися на території Волинської області та проведеній пошуковій роботі.

«На цей час нам вдалося ідентифікувати одного військовослужбовця, другого ми ідентифікуємо за номером бойової нагороди. В короткі терміни вдалося знайти родичів загиблого солдата з Хмельницької області. Молодий хлопець 1922 року народження мав наречену Анну, в 1944 році призивався до армії, через три місця безвісті зник в боях під Ковелем. Отримавши сповіщення наречена сказала, що він не убитий, він повернеться додому. Дівчина чекала 70 років і три роки назад померла. І сьогодні, через 73 роки, з усіма християнськими та військовими почестями, ми повертаємо солдата нареченій» - зазначив Вадим Дорофєєнко

Біля військових поховань духовенство відслужило панахиду за упокій полеглих воїнів та освятили могили. Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих воїнів та на честь похованих солдатів прозвучав Гімн України та пролунав військовий залп.

На могили загиблих воїнів учасники заходу поклали квіти

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині перепоховали останки 25 воїнів
05 травень, 2017, 19:21