Волинські капелани повернулися зі Сходу

Волинські капелани повернулися зі Сходу
Дві групи військових священиків із Луцького міського, Камінь-Каширського, Ківерцівського та Ковельського районного благочинь побували на Донбасі.

Про це повідомляють у Волинській єпархії УПЦ КП.

Камінь-каширський благочинний протоієрей Володимир Мицько, протоієрей Володимир Стеблина і священик Олександр Вронський (Луцьк), протоієрей Євген Рудь (Сокиричі Ківерцівсього деканату) відвідали військовиків у таких населених пунктах: Селідове (батальйон «Донбас»), Авдіївка (рота «Січ» полку «Київ»), Красногорівка (92-га ОМБр), Новоселівка (137-й окремий батальйон морської піхоти). Їм залишено продуктові вантажі.

Побували ці священнослужителі з багажами дитячих речей і в цивільних закладах: Покровську (два сиротинці), Авдіївці (гуманітарний пункт при військовій адміністрації), Мар’їнці (Центр дитячої та юнацької творчості), Красногорівці (адресна доставка), Волновасі (гуманітарний центр при храмі Всіх святих землі Волинської).

Брали участь у зборі допомоги декани протоієреї: луцький міський – Михайло Онищук, цуманський – Тарас Манелюк, маневицький – Андрій Закидальський, ківерецький – Іван Семенюк, а також голова ГО «Військові капелани Волині» протоієрей Михайло Бучак, священики Андрій Ротченков, Роман Войнарович.

У той же час інша група – настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелемона у Люблинці Ковельського районного деканату протоієрей Матвій Олійник разом із капеланами Володимир-Волинської єпархії взяв участь у великодньому візиті до воїнів, які перебувають на передовій.

Капелани відвезли військовим не лише гуманітарну допомогу, а й інші речі, яких вони потребують, зокрема, запчастини, спорядження, а також вишиті тризуби на згадку про те, що ми їх завжди пам’ятаємо і підтримуємо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.