Блокада траси на Волині: владі дали ще один день

Блокада траси на Волині: владі дали ще один день
Другу добу поспіль на Волині селяни тримають в облозі міжнародну трасу сполученням Київ-Ковель-Ягодин.

У довжелезній черзі стоять вантажівки, фури з продуктами, рейсові автобуси, у яких, зокрема, й шанувальники "Євробачення", - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Спалахам обурення намагаються запобігати поліцейські. З їх слів, ситуація в цілому спокійна. "Більше – словесна перепалка, але ми її припиняли. В принципі, все нормально, навіть є певне порозуміння між водіями і учасниками акції, навіть годують канапками", - розповів заступник керівника Ковельського відділу поліції Дмитро Антонюк.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПРОБЛЕМУ ВЕТСАНЗАВОДУ

Причина бунту стали смердючі гори мертвечини на околиці сіл, які зненацька виникли вночі. Відходи вивантажили на землі селян, і тепер це загрожує забрудненням річки та землі. "Вимоги людей цілком законні і мотивовані. Їм, на їхню територію, без їх відома, без згоди територіальної громади завезли відходи Ковельського ветсанзаводу", - пояснив голова Ковельської райради Андрій Броїло. "Неважливо – порожні це землі чи людські паї. Це землі нашої громади. Навіщо людям це все?", - обурений сільський голова Поворської ОТГ Сергій Семенюк.

Для вирішення проблеми була терміново скликана позачергова сесія районної ради. Депутати вирішили, що якщо ветсанзавод державний, то й відповідати має держава. Голова району виправдовується, що ділянку для захоронення обирала обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки, і це був незаконний піщаний кар'єр, але машини туди не доїхали. "Не туди потрапили трошки ці машини. Чи візьмуть вони назад ці відходи на ветсанзавод? Ні, не візьмуть. І тепер це наше питання. Ми маємо щось з ним зробити", - пояснив голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак.

Протестувальники дали чиновникам ще одну добу, але блокувати трасу не припинили. Якщо ж рештки тварин і птахів не вивезуть, селяни обіцяють перекрити ще й залізницю.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай ще з відстійниками від цукрового розберуться. Це просто смішно,щоб керівнитство настільки туго соображало,щоб вичворяти таке поряд з населиними пунктами.
Відповісти
Незагорами перекриття траси до Львова.Сморід на районі ДПЗ нестерпний,що робиться хз.
Відповісти
Козаку не вірити-це БРЕХЛО! !
Переконався! !!
Відповісти
Останні новини
Блокада траси на Волині: владі дали ще один день
06 травень, 2017, 23:22