Волинські танкісти - на змаганнях у Європі

Волинські танкісти - на змаганнях у Європі
ДК “Укроборонпром” модернізував партію танків Т-64БВ, на яких українські бійці будуть представляти Україну у танкових змаганнях The Strong Europe Tank Challenge, які стартують у Німеччині сьогодні, 7 травня, і триватимуть до 12 травня.

Українські танкісти будуть боротися за звання найкращих з представниками ще п‘яти країн НАТО та партнерів Альянсу: Австрії, Германії, Польщі, Франції та США, - повідомили на підприємстві.

Для участі України, ДП “Харківський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, підготувало партію з основних бойових танків Т-64БВ, які отримали тепловізори, цифрові радіостанції та засоби супутникової навігації.

Зазначмо, що у випадку замовлення з боку Міноборони та інших силових структур України, Держконцерн “Укроборонпром” готовий запропонувати масову оперативну модернізацію українських танків шляхом встановлення сучасного оснащення та озброєння. Фахівці Концерну розробили 12 видів модернізації основних бойових танків для українських захисників, які охоплюють найбільш ефективні варіанти підвищення бойових властивостей цих машин.

На танки були встановлені нові цифрові радіостанції Либідь К-2РБ, які забезпечують надійний зв’язок на дистанції до 70 кілометрів, захищений від перешкод і перехоплення.


Під час підготовки танків фахівцями ДП “Харківський бронетанковий завод” на кожну бойову машину було встановлено тепловізійні прилади спостереження українського виробництва для всіх членів екіпажу: командира, навідника та механіка-водія. Ці прилади були виготовлені на підприємстві “Трімен-Україна” та “UaRpa”, які на постійній основі співпрацюють з Концерном у рамках програми імпортозаміщення та включення українських виробників у оборонно-промисловий комплекс України. Ця програма була розгорнута у 2014 році для заміни російських комплектуючих та охоплює сотні підприємств по всій Україні, усіх форм власності.

Важливо зазначити, що встановлені на Т-64БВ тепловізійні пристрої не вимагають змін у конструкції танку, встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її змін. Завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових завад та забезпечують роботу при складних умовах, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні. А прилади командира та навідника інтегровані до системи керування вогню, що забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника на відстані більше 1,5 км.

Також партія Т-64БВ була оснащена системами супутникової навігації від Держпідприємства “Орізон-Навігація”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. Саме такі системи встановлюються на всі нові бойові машини, які випускають підприємства Концерну: БТР-3, БТР-4, “Дозор-Б” та інших.

Цей навігаційний комплекс працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі “онлайн” обмінюватись надійно зашифрованими даними. Данні про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів всіх рівнів, від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією.

На танки також були встановлені нові цифрові радіостанції “Либідь К-2РБ”, які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 кілометрів. Ці радіостанції були виготовлені на київському підприємстві “Доля і Ко. Лтд”.

Під час змагань The Strong Europe Tank Challenge, екіпажі бойових машин будуть демонструвати свої вміння під час наступальних та оборонних дій, виконувати спеціальні завдання по знищенню умовного противника, складні маневри та польовий ремонт техніки.

Як зазначають організатори змагання, The Strong Europe Tank Challenge покликаний зміцнити військове партнерство, забезпечити взаємодію членів НАТО та країн-партнерів, а також стати майданчиком для обміну знаннями та вміннями у тактиці та методів застосування танків на сучасному полі бою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вражає кількість "левих" заводів....
Трімен-Україна
Доля і Ко. Лтд
UaRpa

що це і хто це???? Звідки вони взялись і хто за ними стоїть?
Вангую...після цієї війни в нас появиться парочка нових олігархів....
Відповісти
цирк був як їх на лаветах везли вночі за Заборолем! З автоматчиками яки перекривали дорогу та провіряли машини і наказами не їхати більше 10 км в годину понад стоячою колоною
Відповісти
Останні новини
Волинські танкісти - на змаганнях у Європі
08 травень, 2017, 19:16