Сільрада, яка погодила захоронення відходів з ветсанзаводу, може передумати

Сільрада, яка погодила захоронення відходів з ветсанзаводу, може передумати
Мешканці Клюської сільради вимагають позачергових зборів обранців громади.

Таким було рішення громади села Гаруша, - пише в Facebook депутат Василь Гут.

"Після півторагодинного обговорення були прийняті рішення - вимагати скликати позачергову сесію Клюської сільської ради де заслухати повторно перед уже всією громадою сільської ради ці питання які піднімалися в с. Гаруша та надати оцінку діям депутатів та сільського голови", - повідомив він.

Крім того Гут опублікував розгорнений звіт про дискусію, що відбувалася під час зібрання. Публікуємо її без змін і правок:

Сьогодні в селі Гаруша відбулися збори громади, головою зборів обрали мешканця Гаруші, авторитетного односельця Віктора Бешту. Громада поставила сільському голові Ростиславу Калінчаку декілька запитань, а саме, що він робив в селі Задиби, коли там незаконно захоронювали тваринні відходи з Ковельського ветсанзаводу?

Друге, чому надав дозвіл на захоронення вищевказаних відходів на території Клюської сільської ради? Третє - які він планує свої подальші дії у врегулюванні екологічної ситуації яка склалась в наслідок неправомірних дій осіб, які скоїли ці правопорушення і чи вважає ці дії обласної влади законними?

Послухали пояснення сільського голови, який сповістив, що в селі Задиби не на території своєї сільської ради він просто на прохання організаторів вивозу з області, допомагав закопувати відходи та показував трактористу шлях, як потрапити назад після роботи.

Дії влади по захороненню відходів він вважає незаконними, а основною причиною яка повпливала на його рішення та рішення більшості депутатів, це були кошти, які пообіцяла обласна влада на будівництво дороги по території сільської ради взамін на прийняття до себе (одноразово, але кількості до кінця не зясовано) тваринних відходів.

Ростислав Калінчак повідомив громаду, що він знав наперед, що з цієї затії нічого невийде, так як до сьогодні наразі не вийшло з будівництвом біля Турійська свинарника на 10 тисяч свиней. Люди були обуренні такими діями сільського голови, їх ніхто не запитав, чи хочуть вони щоб закопували відходи в Задибах чи ні, а сьогодні їхні депутати вже не запитали жителів Радович та Турійська чи вони хочуть біля своїх територій прийняти таке "щастя".

А де засади добросусідства, одним дорога - другим смердота та невиліковувані хвороби. Задавали питання присутнім на зборах депутатам районної ради від ВО "Батьківщина" Ростиславу Вдовиченку - Яка ваша думка з цього приводу та що ви пропонуєте громаді ? - Який відповів, що він приїхав послухати громаду і вона нехай сама прийме рішення яке хоче, він радити нічого не може, так як він тут не голосує.

Депутату від "Громадянської позиції" Василю Гуту було задане запитання Ростиславом Калінчаком, чому громадські активісти з Турійська і він особисто після незаконного завезення в Турійськ відходів не пікетували дорогу ? Відповідь Василя Гута була слідуюча - Коли під час завезення в с. Задиби відходів до нього звернулися люди він повідомив про це районний та обласний відділ поліції та особисто організував недопущення далі вивозу відходів та початок розслідування.

А відносно непроведення блокуван дороги і т.п. - в 10 годині ранку після нічних подій, з ініціативи голови районної ради за участю голів депутатських фракцій та груп, голів постійних комісій райради було прийняте рішення заборонити ввіз на територію району будь яких відходів Ковельського ветсанзаводу та звернутись до відділу поліції про проведення детального розслідування цих протиправних дій.

Так, як другий найвищий орган представницької влади в районі прийняв таке рішення, потреба в блокуванні доріг на той час нем було. Вони виникли після невиконання рішення президії районної ради Клюською сільською радою, яка всупереч рішення президії надала згоду, не порадившись з районною радою та сусідами по території - прийняти відходи та "заробити" на чужій біді собі гроші та дорогу, яка вестиме на цвинтар.

Люди запитували, де наші депутати районної та обласної ради, де депутат Верховної Ради. Чулися викрики, що в них таких депутатів виявляється просто нема, а зявляються вони тільки з обіцянками перед виборами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дві територіальні громади Сумщини отримали технічну допомогу від проекту DESPRO
http://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1811&clear_cache=Y
Відповісти
Останні новини
Сільрада, яка погодила захоронення відходів з ветсанзаводу, може передумати
09 травень, 2017, 12:35