Вдови волинських атовців відпочивали на Світязі

Вдови волинських атовців відпочивали на Світязі
Понад 20 вдів волинських військових, які загинули на сході України, провели три дні на озері Світязь.

Відпочинок став можливим завдяки ініціативним волонтерам з громадської організації «Територія 2.2» та Петрові Нестеруку, власнику маєтку «Nester House» на Світязі, - пише Район.Шацьк.

Дружинам воїнів «Небесного легіону» пощастило з погодою: щедре сонце, спокійний Світязь, атмосфера тиші й умиротвореності. На час приїзду журналіста видання Район.Шацьк у маєтку саме тривав концерт ансамблю з Луцька «Українська родина» - жінки співали разом з ними та гаряче аплодували.

Як розповіла одна з організаторів відпочинку, представник «Території 2.2» Світлана Шараєвська, охочих відпочити на Світязі волонтери шукали через соціальні мережі. Зголосилося понад 20 вдів загиблих бійців АТО з Волині.

«Ми з волонтеркою Оленою Соколовою давно мріяли їх зібрати на відпочинку, без дітей, самих жінок. Хотіли, щоб вони хоч декілька днів відпочили від щоденної роботи, переживань, хвилювань, сліз, щоб набралися сили і духовно зміцніли. На втілення цієї мрії «Територія 2.2» надала кошти, а Петро Нестерук – свій маєток, зокрема безкоштовне проживання, харчування і всі види послуг: оздоровчі чани, велосипедні прогулянки тощо», - розповіла Світлана Шараєвська.

Волонтери зробили все можливе, щоб жінок на відпочинку об’єднувала не лише одна на всіх біда, а й нові знайомства, цікаве спілкування, приємні сюрпризи, спільні розваги і плани на майбутнє. Більшість дружин загиблих – молоді жінки, в яких лишися на руках дітки по 3-4 роки. Були на відпочинку й середнього віку жінки і навіть одна мама, в якої війна забрала сина. Біль важкої втрати не дає їм спокою, найменший спомин про рідну людину ятрить глибоку рану на серці, і вони плачуть.

Ніні Іванівні Случик
із села Холоневичі Ківерцівського району невимовно важко було згадувати про свого чоловіка-героя, який два роки тому загинув на російсько-українській війні: «Мого Михайла забрали на війну в четверту хвилю мобілізації. Пішов з дому зі словами: «Якщо суджено повернутися – я прийду, якщо ні – на все воля Божа». Не повернувся. Напівсиротами залишилося двоє дітей, без господаря - новий великий будинок – мрія мого чоловіка. Він віддав своє життя за Україну, за її честь, волю і незалежність. Це велика справа. Так має бути, бо чоловіки – це наші і України захисники. Мій тато і три його брати були вояками УПА. Одного з них убили, другий втік, а тато і ще один брат були вислані радянською владою на 17 років у Сибір. Я ніколи не забуду татових слів: «Україна була і завжди буде».

Держава не допомагає рідним загиблих захисників. Сім’я, яка втратила годувальника, стає нікому не потрібною. Добре, зі слів Ніни Іванівни, що є такі дівчата-волонтерки, як Світлана та Олена, такі меценати, як Петро Нестерук, який заради них жертвує своїм часом, своїми статками.

"Ці люди не дають нам впадати у відчай, втрачати віру, а впевнено повертають нас до повноцінного життя. Велике їм за це дякую", - наголосила на завершення нашої розмови Ніна Случик.

Петро Нестерук, власник маєтку «Nester House», радіє, що зміг догодити цим дорогим гостям. Від громадської організації «Територія 2.2» йому оголосили подяку – за вагомий меценатський вклад у справу підтримки жінок, чоловіки яких загинули в зоні АТО.

"Дружини загиблих воїнів АТО вперше на такому відпочинку – всі разом, із своїм спільним великим горем. Розумію, що ніякий відпочинок не поверне їхніх чоловіків, але опускати руки теж не вихід, у них є діти, яких потрібно ставити на ноги. Чоловіки цих жінок віддали найцінніше – своє життя – за те, щоб ми жили під мирним небом, працювали, будували, планували завтрашній день. Ми в невимовному боргу перед ними. Долучившись до необхідної справи, я зробив найменше, що у моїх силах. І буду щасливий, якщо за ці декілька днів на природі жінкам вдасться відпочити як фізично, так і морально. Впевнений, це не остання наша зустріч", - підсумував меценат.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вдови волинських атовців відпочивали на Світязі
10 травень, 2017, 08:37