Луцька газета видала на вибори 142 посвідчення журналіста

Луцька газета видала на вибори 142 посвідчення журналіста
Практично на кожній виборчій дільниці Луцька у день виборів знаходилось по два кореспонденти від комунальної газети Луцька «Луцький замок».

Як повідомляє видання Четверта влада, їх об’єднувало одне – кореспондентами комунального тижневика вони стали зовсім нещодавно - посвідчення видані напередодні виборів.

28 жовтня першим про це повідомив у соціальній мережі Facebook кандидат у народні депутати Віктор Федосюк, стверджуючи про те, що чи не на кожній дільниці зустрічає по два журналісти від зазначеного видання.

Журналісти спробували з’ясувати – що ж робили на виборчих дільницях більше сотні кореспондентів тижневика із тиражем 3020 примірників.

За словами головного редактора газети Віктора Трофимчука, в штаті редакції працює 5 журналістів, офіційних постійних позаштатних кореспондентів газета не має. А нині дійсних посвідчень журналіста газети є 10-11. До виборів редактор видав ще 142 посвідчення. Пояснює це потребою в об’єктивній інформації про хід голосування на кожній виборчій дільниці міста Луцька.

Як стверджується в публікації, головний редактор міського тижневика вважає, що кореспондентом може бути навіть школяр чи звичайний підприємець. Яку ж інформацію для газети надали такі кореспонденти редактор не сказав, пояснив що «...інформації, яка була би цікава і невідома нікому, не було, тому що все відбулося спокійно, тихо, мирно, без фальсифікацій».

Міський голова Луцька підтримував на виборах місцевого олігарха і нардепа Ігоря Палицю. Через це можна припустити, що 142 позаштатні кореспонденти - це не свідомі громадяни, які витрачали свій вільний час, працюючи на газету для забезпечення прозорості виборів, а просто приховані спостерігачі від кандидата в депутати, що працювали за гроші, використовуючи посвідчення газети, яка належить міській громаді Луцька, пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Як стверджується в публікації, головний редактор міського тижневика вважає, що кореспондентом може бути навіть школяр чи звичайний підприємець". Коментарі зайві. Абсолютно точна і стисла самооцінка рівня мислення редактора, і, водоночас, цинічна відповідь-пояснення того, що честь і совість журналіста продаються, як редиска. Журналіст з одною звивиною - кишкою в животі.
Відповісти
Редактор все правильно пояснив, бо освтній рівень багатьох школярів дуже часто набагато вищий, ніж рівень деяких журналістів (особливо це стосується ітернет видань). Ось в чому цинізм.
Відповісти
Тільки чомусь ці "журналісти" з'явилися в день виборів! :) Да-а-а газетка себе скомпромітувала!
Відповісти
Нашо той галдеж?
Ну вже всім давно ясно, що мер місто продав і за зароблене нарешті з'явилось довгождане БУРАТІНКО!
Відповісти
"Луцький замок"-це продажна газета!І судячи по їх передвиборчих публікаціях ,не важко зробити висновок ,кому вона продалася! Незважаючи на те ,що це є бюджетне видання, тобто існує за кошти громадян міста!А ті псевдо-журналісти від їхнього видання на виборчих дільницях-це ніщо інше,як "заслані козачкі"- зацікавлених лиць!
Відповісти
Люди,а чому ви дивуєтесь?Два останніх місяці перед виборами Луцьком фактично керував як хотів Палиця:)А мер та один з його заступників були в нього на побігеньках.Романюк і Палиця це маріонетки Тигіпка та Коломойського(усі з групи "Приват").Трофимчуку команду на такі дії(видачу липових посвідчень) дав особисто Романюк.Моя знайома працювала на виборах на Палицю.Вона мала таке посвідчення.Я сам бачив.Так шо не дивуйтесь:)Хоча за законом,такі дії Трофимчука та Романюка є зловживанням своїми службовими повноваженнями,але хіба їм щось за це буде???:)
Відповісти
Останні новини
Луцька газета видала на вибори 142 посвідчення журналіста
15 листопад, 2012, 16:22