«Укрветсанзавод» хочуть приватизувати

«Укрветсанзавод» хочуть приватизувати
Щоб вивести державне підприємство «Укрветсанзавод» із критичного стану та врешті вирішити проблему й філій, розглядають можливість виключення підприємства з переліку обєктів, які не підлягають приватизації.

Про це йшлося 10 травня під час наради стосовно ситуації на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод» у Волинській облдержадміністрації.

Перший віце-премєр-міністр Степан Кубів зауважив, що із 2012 року підприємства цього напрямку свідомо доводили до банкрутства.

Адже за інформацією, яку озвучив перший заступник голови Держспоживслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрій Жук, «Укрветсанзавод» за результатами ревізії боргує 27 мільйонів гривень. Через неправильний менеджмент сталася «ковельська» ситуація.

Тож Кубів цікавився закордонним досвідом. У низці європейських країн найкращим прикладом є приватна власність подібних підприємтсв. Тому наразі йдеться про те, що МінАПК та Мінекономічного розвитку готують документи, аби державне підприємство «Укрветсанзавод» виключити із переліку підприємств, які не підлягають приватизації.

Стосовно Ковельської філії, то Кубів повідомив, що шукають можливостей до 10 червня мають потрібно виділити кошти із Держрезерву аби утилізувати залишки на заводі.

За словами Кубіва, найпевніше звернуться й до обласного бюджету, аби забезпечити заходи щодо реалізації утилізації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ось чого підняли такий крик, штучно обісцінили і продадуть за копійки кому потрібно, схема Палиці була така сама по молокозаводу на піднаєцькій
Відповісти