Волонтери вигадали, як зібрати гроші на принтер Брайля

Волонтери вигадали, як зібрати гроші на принтер Брайля
Аби закупити для луцької студії принтер Брайля для незрячих, продають путівник «Україна для Вас».

Таким чином активісти сподіваються зібрати 16 тисяч євро, - повідомив представник ВОГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Ткачук зазначив, що розпочався продаж книги-путівника «Україна для Вас: найкращі маршрути очима інсайдерів». Всі гроші від продажу підуть на придбання принтера, який друкує книги для незрячих людей.

«Щоб купити сучасний принтер, потрібно продати 2500 книг за ціною 250 гривень. Цю книгу приємно купувати. У путівнику «Україна для Вас» 170 туристичних точок, і серед маршрутів немає Львова чи Одеси. Замість цього – Біле озеро з гліцерином для молодості, таємничі болота Міжрічинського парку і найкраща рибалка в Мезинському. Страви древлян на Житомирщині. Ферма з віслюками на Вінничині або кінний двір серед розкішних лугів на березі річки Снов», - йдеться у повідомленні.

Принтер Брайля – надзвичайно потрібен. Адже в Україні близько 80 тисяч людей із суттєвими порушеннями зору. Вони можуть читати шрифтом Брайля. За 25 років в Україні надрукували всього близько 300 видань шрифтом Брайля для дітей та дорослих. Основна частина - навчальна література та книги для дітей.

Середній тираж кожного видання – 20-30 штук. Книги передають з рук в руки. Знаходяться спонсори на видання окремих книг. Щоб друкувати більше і різноманітніше, волонтерам потрібен сучасний професійний принтер – BrailleBox вартістю близько 16 тисяч євро.

Новим принтером буде користуватися Braille Studio – соціальна волонтерська ініціатива, яка 100% надрукованих книг роздає безкоштовно незрячим людям по всій Україні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця країна приречена... премєр міністр Гройсман один з найбагатших людей в світі, а волонтери шукають 16 тисяч євро на принтер для незрячих..для наших можновладців це копійки...1 раз пообідати напевне.
Відповісти
Останні новини
Волонтери вигадали, як зібрати гроші на принтер Брайля
11 травень, 2017, 10:21