Ботанічний сад біля Сапалаївки в Луцьку не відновлять

Ботанічний сад біля Сапалаївки в Луцьку не відновлять
У Луцькій міськраді стверджують, що немає підстав для відновлення ботанічного саду біля дитячої залізниці.

Про це йдеться у відповіді на електронну петицію.

Нагадаємо, лучани підтримали петицію до міськради із вимогою відновлення ботанічного саду. Тож у мерії були змушені реагувати.

У відповіді йдеться, що у 2001 році спецкомісія вирішила, що ботанічний сад «Волинь» біля річки Сапалаївка не відповідає вимогам. Тож згодом Волинському держуніверситету імені Лесі Українки під ботсад надали в постійне користування земельну ділянку загальною площею понад 10 гектарів на вулиці Потебні. А у 2003 році Волинська облрада підтримала пропозицію вилучення ділянки біля Сапалаївки з природно-заповідного фонду.

Але цю процедуру так і не завершили. «СНУ ім. Лесі Українки та Луцька міська рада неодноразово зверталась (останнє таке звернення направлено в грудні 2016 року) про зняття статусу території природно-заповідного фонду з неіснуючого із 2003 року ботанічного саду на вул. Шопена, але на сьогоднішній день це питання залишається законодавчо не врегульоване», - йдеться у відповіді.

Водночас у мерії заявили, що для відновлення ботанічного саду на цій ділянці нема підстав. Щоправда, майже вся територія включена до водоохоронної зони Сапалаївки

«Але Ваша пропозиція про відновлення зелених насаджень з цінних видів деревних та чагарникових порід, будівництва вело- і бігової доріжки від вул. Шопена до Київського майдану та проведення благоустрою території вздовж річки Сапалаївка заслуговує на увагу і буде максимально врахована при формуванні в подальшому спортивно-оздоровчої та рекреаційної зони», - йдеться у відповіді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
готують сюрприз лучанам - новий житловий комплекс
Відповісти
Останні новини
Ботанічний сад біля Сапалаївки в Луцьку не відновлять
11 травень, 2017, 10:52