У Луцьку обрали найкращу медсестру

У Луцьку обрали найкращу медсестру
В Україні 12 травня відзначають Всесвітній день медичної сестри.

Напередодні свята у Волинській обласній клінічній лікарні відбувся щорічний конкурс “Краща медична сестра”. Він тривав у три етапи: медсестри відповідали на теоретичні питання, виконували практичне і домашнє завдання, - інформує ВРДНСТУ.

На думку журі конкурсу, медична сестра повинна не лише володіти фаховими знаннями, але й бути творчою особистістю. У конкурсі взяли участь 17 медичних сестер з усіх відділень обласної клінічної лікарні. А загалом їх тут працює майже 700.

"Ситуаційна задача медсестрі – зорієнтуватися. Наприклад, іде по вулиці пацієнт і впав, покрився холодним потом, серцебиття збільшилося. Відтак, їй потрібно зорієнтуватися і надати першу медичну допомогу до приїзду швидкої допомоги. Так само промити шлунок пацієнту, догляд пацієнта. Ось муляжі, непрямий масаж серця зробити до приїзду швидкої", - розповідає заступник головного лікаря з медсестринства цієї медустанови Галина Кузьмінська.

Переможницею конкурсу стала медична сестра відділення судинної хірургії Вікторія Деркач. Вона й візьме участь в обласному конкурсі, що відбудеться у червні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку обрали найкращу медсестру
11 травень, 2017, 11:12