Правоохоронна система, як живий організм, інколи їй потрібен укол, - Віктор Швидкий

Правоохоронна система, як живий організм, інколи їй потрібен укол, - Віктор Швидкий
Про "злочинців у законі", роботу патрульної поліції та ріст злочинності розповів заступник прокурора Волині Віктор Швидкий.

Про це він розповів під час брифінгу у четвер, 11 травня.

За його словами, ситуація в області в останні роки погіршилася, а ріст злочинності зашкалював. Причиною такого зросту Швидкий вважає реформу правоохоронної системи, особливо в сфері внутрішніх справ.

На його думку, кадрові перестановки, що призвели до звільнення найбільш досвідчених працівників, відсутність тривалий час нормативного врегулювання питань щодо проведення оперативних заходів - усе це негативно позначилось на розкритті злочинів.

Швидкий переконаний, що ріст злочинності зумовлений і незайнятістю населення, зубожіння та безробіття, а також відлуння антитерористичної операції на Сході країни та неможливість адаптуватися після відбування покарання.

За словами Швидкого, в прокуратурі намагаються зменшити рівень злочинності, а тому проводять спільні наради з правоохоронними органами з питань протидії злочинності. А також висловив сподівання, що створення робочих груп по напрямах злочинності допоможе вирішити ситуацію.

Заступник прокурора вважає досягненням прокуратури в сфері моніторингу та аналізу криміногенної обстановки, за якими опісля розробляють заходи із протидії.

За його словами, в минулому році ріст злочинності становив 11%, а вже у поточному році відмітили спад злочинності на 8%. Зокрема, зменшилась кількість злочинів: проти життя та здоров’я особи з 489 до 369 (на 24,5%); проти власності з 3 307 до 2 907 (або на 12,1%).

На Волині минулоріч скоїли багато резонансних злочинів: це і розбої, і крадіжки з квартир значних грошових коштів.

Завдяки скоординованим зусиллям органів Нацполіції та прокуратури вдалося знешкодити 4 організовані злочинні групи, які займалися вчиненням кваліфікованих крадіжок, незаконними заволодіннями автотранспортом і переміщенням громадян за кордон. Щодо 15 осіб кримінальні провадження скеровані до суду. Ще щодо двох груп розслідування триває.

До слова, "перемогою" Швидкий вважає операцію спільно з СБУ, коли впіймали так званого "злочинця в законі".

Більше того, у поточному році вже розкрито 132 злочини, які вчинялися кваліфікованими способами у групі осіб, підозрюваних осіб затримано, щодо більшості з них обвинувальні акти вже скеровано до суду.

Великою проблемою Швидкий вважає роботу патрульної поліції. За його словами, маршрут патрульних затверджується раз у півроку. А через відсутність піших патрулів не здійснюється належна протидія правопорушенням у громадських місцях.

"Ми постараємося, щоб було постійне зниження злочинності", - запевнив Швидкий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А часом і клізми достатньо...))
Відповісти
Трупу укол не поможе!
Відповісти
Останні новини
Правоохоронна система, як живий організм, інколи їй потрібен укол, - Віктор Швидкий
11 травень, 2017, 12:15