7 найдорожчих гравців «Волині». ФОТО

7 найдорожчих гравців «Волині». ФОТО
Найдорожчі футболісти луцької «Волині» - македонський захисник Ванче Шиков та румунський півзахисник Ерік Бікфалві: їхня трансферна вартість - мільйон євро.

Такі цінники на футболістів «повісив» сайт «Transfermarkt», пишуть Волинські Новини.

Цікаво, що серед семи найдорожчих гравців - лише двоє українців. А найдешевшим футболістом виявився 25-річний воротар Сергій Літовченко - 100 тисяч євро.

Редактори сайту оцінили усіх 25 футболістів, які потрапили у список «А» заявки «Волині» на Прем'єр-лігу, і вважають, що їх загальна вартість - 12,8 мільйона євро.

Перелік 7 найдорожчих гравців виглядає таким чином:

7. Петр Занєв - 700 000. 27-річний болгарський захисник перейшов у команду Анатолія Демяненка влітку 2012 року і від того часу - гравець основного складу. Він надійно закривав лівий фланг оборони лучан аж доки не травмувався на початку жовтня. На реабілітацію довелося витрати трохи більше як місяць, але нині Занєв знову в грі.

В останньому матчі національної збірної України проти болгар Занєв протистояв Богдану Бутку, який провів сезон 2010/2011 років саме в стані «хрестоносців».

6. Валентин Ілієв - 700 000. 32-річний Ілієв до України приїхав не вперше. На початку 2000-х він три роки захищав кольори запорізького «Металурга». До Луцька він приїхав з румунського «Стяуа» і через великі татуювання відразу став об'єктом цікавості луцьких дівчат. Щоправда, в оборонця є дружина та двоє синів 8 і 10 років, тому «лише дивитися».

За кордоном Ілієв забивав багато, як для захисника, голів. За два роки в 60 матчах він відзначився 10 разів. У «Волині» поки мовчить.

5. Сергій Сімінін - 700 000. 25-річний правий захисник «Волині» до Луцька приїхав з Луганська в 2007 році. Відтоді він cпробував свої сили в рідній «Зорі» та харківському «Геліосі», але повертався на Волинь. І, зрештою, став капітаном луцької команди. У цьому сезоні на рахунку Сімініна 15 виходів на поле, а загалом він більш як 100 разів вдягав форму «хрестоносців».

Поки що правий бек - один з «найбрудніших» гравців клубу. В 15 матчах українські судді виписали йому 5 «гірчичників», а в поєдинку проти «Кривбасу» був видалений з поля.

4. Сергій Пилипчук - 700 тисяч. 28-річний півзахисник прибув до древнього Лучеська з Росії, де за 7 років змінив чотири команди. У Демяненка відразу ж став гравцем основи. Разом з Рамоном Лопесом вони створили непоганий дует флангових хавбеків, який нині зруйнувала травма бразильця.

Володіє чудовим ударом з лівої ноги, яким поки скористався лише в матчі з луганською «Зорею».

3. Ян Масло - 800 000. Лишень сезон розпочався Анатолій Демяненко вирішив позбутися 26-річного словака, бо в команді було забагато центрбеків. Однак покупців на футболіста не знайшлося, а згодом він повернувся до гри в «основі»: через травму Ілієва та дискваліфікацію Шикова. Нині знову починає відступати в тінь, хоч і не можна сказати, що гра його була поганою. Однак, в очах Демяненка конкуренцію македонцю і болгарину Масло поки програє.

До слова, коли командою керував Віталій Кварцяний, словак був основним центральним захисником команди та виходив на поле більш як 25 разів. У цьому сезоні - лише 4.

2. Ванче Шиков - 1 000 000. 27-річного центрбека презентувати луцькій публіці не потрібно. За 2 роки в клубі він заволодів непорушним правом виходити в основному складі «Волині». Варто й згадати, що македонець володіє непоганим ударом і часто-густо виконує штрафні, але бажаного результату це не приносить, тому в цьому сезоні цю роль на себе перебрав Ерік Бікфалві.

До Луцька Шиков приїхав з сонячних Кіпру та Греції, де зіграв за місцеві команди у більш як 160 поєдинках. На хорошому рахунку в тренерів національної збірної Македонію, за яку провів понад 20 матчів і тричі забивав.

1. Ерік Бікфалві - 1 000 000. 24-річний румун зумів стати лідером атаки «Волині» за дуже короткий час. Він швидко здобув право бути одним з штатних виконавців штрафних ударів, хоч і бажаної ефективності від них поки немає. До Луцька приїхав зі «Стяуа», де грав ближче до зони опорного півзахисника. Нині ж виконує обов'язки атакуючого хава, хоча й про захисні функції не забуває.

Завоювавши грою повагу чоловічу публіку, він легко здобув увагу жіночої. Цьому сприяли незвичайна зачіска та татуювання, на якому зображенні його рідні.

У цьому сезоні Бікфалві - один з найкращих бомбардирів команди. В 14 матчах він відзначився тричі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тричі забив і двічі вигнали з поля- то який загальний показник, оставити команду в виїзних матчах без підтримки...
Відповісти