Новий консул Польщі у Луцьку обіцяє війну візовому бізнесу

Новий консул Польщі у Луцьку обіцяє війну візовому бізнесу
Новопризначений Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур обіцяє зробити видачу віз максимально прозорою.

Про це він заявив в інтерв’ю часопису Монітор Волинський.

Мазур зазначив: «Я переконаний, що в найближчому часі ліквідують візовий режим у Шенгенській зоні для власників закордонних біометричних паспортів (інтерв’ю, хоч і опубліковане сьогодні, записувалося декілька днів тому, - ред.). Польська дипломатія, і ми зокрема, дуже лобіює безвізовий режим для громадян України. Проте він стосуватиметься власників закордонних біометричних паспортів, а справа національних віз залишатиметься актуальною. Я розумію, наскільки затребувані такі візи, і не приховую, що польське МЗС і ми, як працівники консульства, робимо все, щоб покращувати нашу діяльність».

Дипломат обіцяє розпочати війну з так званим візовим бізнесом.

«Недавно ми змінили спосіб реєстрації для подання документів на візу. Тепер візовий центр сам телефонує до особи, яка записується на подання документів. Людина не повинна платити комусь, хто може її зареєструвати. Бачимо, що ця система справно діє. Ми намагатимемося зробити все, щоб особи, які хочуть отримати візу, не користувалися послугами посередників, а щоб могли природним і нормальним чином зареєструватися й подати документи», - переконує Вєслав Мазур.

«Якщо мій підлеглий, консул чи місцевий український працівник, чинить нечесно, тоді я за це відповідальний. Ми готові вислухати зауваження щодо того, що робиться всередині консульства. Проте, вибачте, але за те, що робиться поза консульством і поза візовим центром, польська сторона не може нести відповідальності», - додав генконсул.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: візи, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Новий консул Польщі у Луцьку обіцяє війну візовому бізнесу
11 травень, 2017, 15:24