У Луцьку на добудову школи №27 уряд виділив 5 мільйонів

У Луцьку на добудову школи №27 уряд виділив 5 мільйонів
Кабмін виділив з держбюджету 5 мільйонів гривень субвенції на добудову школи №27 у Луцьку.

Про це повідомив депутат Верховної Ради від Луцька Ігор Лапін у дописі на своїй сторінці в мережі Facebook, - пише ВАР.

«Свою обіцянку виконував і виконую. Сьогодні на засіданні Кабміну було ухвалено Розпорядження про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Тому чергові 5 млн грн на добудову школи виділено», – написав нардеп.

Також Ігор Лапін повідомив, у ЗМІ активно почали спекулювати темою, стосовно відсутності коштів та збільшення вартості будівництва. Мовляв, це автоматично добудову школи поставило під питання. Однак, нардеп відмітив, що проблему з пошуком коштів він не полишив і провів не один день у Кабміні, лобіюючи дане питання.

«Відповідне звернення про виділення субвенції на добудову школи в 55 мікрорайоні міста подав ще в березні місяці», – відмітив Ігор Лапін.

Таким чином, при розподілі субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам, Кабмін врахував необхідність добудови школи у 55 мікрорайоні Луцька і виділив 5 мільйонів гривень Волинському обласному бюджету. За підписом Володимира Гройсмана кошти найближчим часом вже надійдуть у місцеву казну.

Нагадаємо, що під час 23-ї сесії Луцької міської ради секретар Ігор Поліщук заявив, що наразі на добудову 27-ї школи у 55 мікрорайоні не вистачає 50 мільйонів, а не 28, як повідомлялось раніше. Мовляв, зріс кошторис через підняття зарплатні. Окрім цього, він звинуватив нардепа Ігоря Лапіна у тому, що він не особливо вникає у процес пошуку грошей на добудову. В той же час, ані Ігор Поліщук, ані його “професійна команда” не спромоглись відстояти це питання перед Державним фондом регіонального розвитку, з якого планувалось виділити кругленьку суму. Більше того, обласна рада, де більшість – представники УКРОПу, довгий час не могла провести засідання бюджетної комісії, аби направити підряднику 20 мільйонів гривень, виділених з міського бюджету. Варто також відзначити, що в обласному бюджеті досі на 27-у школи не передбачили в цьому році ні копійки.

Зрештою, Ігорю Лапіну таки вдалось посприяти, аби на школу-довгобуд надійшло 5 мільйонів держсубвенції. Минулоріч нардеп від Луцька пролобіював питання будівництва школи №27 у місті Луцьку на 16 мільйонів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку на добудову школи №27 уряд виділив 5 мільйонів
12 травень, 2017, 11:58