На Волині – астрономічні борги за газ. Погрожують відключенням

На Волині – астрономічні борги за газ. Погрожують відключенням
На Волині заборгованість за спожитий населенням газ сягнула 840 мільйонів гривень. Порівняно із минулим роком борги збільшилися удвічі.

Про це повідомили у ТОВ «Волиньгаз Збут».

На Волині – понад 188 тисяч споживачів природного газу, які користуються пільгами та субсидіями, що становить майже 80% від загальної кількості усіх споживачів газу. Однак, заборгованість державного бюджету по пільгах та субсидіях перед газопостачальною компанією ТОВ «Волиньгаз Збут» за використані споживачами обсяги палива уже сягає 800 мільйонів гривень. А самі споживачі – ще понад 40 мільйонів.

«Подальше отримання мешканцями області необхідних обсягів газу залежить як від своєчасної компенсації держбюджетом вартості палива малозабезпеченим родинам, так і від своєчасних розрахунків самих споживачів. Згідно з чинним законодавством, якщо накопичені борги не погашаються, компанія зобов’язана припинити газопостачання споживачу», - розповів директор «Волиньгаз Збуту» Микола Тищук.

За його словами, найкритичніша ситуація нині із клієнтами, які боргують значні кошти за газ – від 5 тисяч гривень та більше. На сьогодні в області налічується майже 3 тисячі споживачів із такими боргами.

Таким споживачам першочергово загрожує відключення від газопостачання, оскільки попередження про припинення подачі палива їм надсилались неодноразово. Протягом 2017 року газ перекрили тисячі споживачів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А люди платити мають чим? чи на ваші 3200 ой йо не 3200 а реально на руки ж 2560!!!Б4ДЛО!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині – астрономічні борги за газ. Погрожують відключенням
12 травень, 2017, 14:50