Луцьк атлетичний: близько півтисячі містян долучилися до бігової естафети

Луцьк атлетичний: близько півтисячі містян долучилися до бігової естафети
У Луцьку близько півтисячі містян долучилися до легкоатлетичної естафети, яка вже 51 раз відбувається у місті.

Серед бігунів - школярі, студенти та працівники підприємств і організацій міста, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Естафета, присвячена перемозі над нацизмом у Другій світовій війні та пам’яті лучан, які загинули у боротьбі за незалежність України, відбулася 13-го травня.

Співорганізатор змагань Андрій Мороз розповів, що цього року команд зібралося більше, ніж торік.

«Зазвичай, щороку збирається десь зо 30 команд, цього разу - 40, це близько півтисячі учасників. Біг відбувається по колу вулицями міста протяжністю майже 3,5 кілометра. На них тимчасово рух перекрили. Дистанцію розподілили на 12 етапів, відповідно команди на кожну з них виставляють одного представника. Цей захід має на меті пропагувати здоровий спосіб життя й збереження історичної пам’яті, формування національної ідентичності», - розповідає Мороз.

Серед бігунів - учениця луцького ліцею Олена. Каже, цю подію просто не могла пропустити.

«Я дуже люблю спорт, тому не пропустила таку гарну нагоду позмагатися. Це корисно не лише для здоров’я, також ти отримуєш багато нових друзів, знайомств. Зрештою, це - весело. Загалом, я люблю футбол та рукопашний бій. Будьте здоровими та сильними», - побажала дівчина.

На відкриття естафети прибув почесний гість Іван Гешко, який є чемпіоном світу та віце-президентом Федерації легкої атлетики України. Він розповів, що з подібних заходів і розпочав свою професійну кар’єру.

«Вітаю усіх учасників, адже це дуже гарна подія. Відзначу, що я мав змогу ознайомитися зі спортивно інфраструктурою Луцька й скажу, що мало де в Україні є таке, як у вас. Маючи можливості займатися спортом - використовуйте цей шанс. Свого часу, я теж розпочинав свою професійну кар’єру з естафети, тому присутні серед вас теж можуть стати професійними спортсменами. Головне в цій справі - бажання та важка праця», - наголосив Гешко.

Головний суддя естафети Володимир Яловик каже, що завдяки розвитку спортивної інфраструктури в Луцьку, спортсмени вже почали показувати значно кращі результати.

«Завдяки тому, що зробили стадіон «Авангард» для легкоатлетів, тепер більше людей почали займатися спортом. Сьогодні умови для розвитку легкої атлетики - чудові. Ми вже маємо хороші результати. Для прикладу, цього року на Чемпіонаті України серед ДЮСШ волинські команди посіли 3, 4 і 5 місця», - розповів Володимир.

Сьогоднішні змагання, говорить учениця 6-го класу Даніела, стали здійсненням однієї із її мрій.

«Я люблю спорт і завжди хотіла взяти участь в подібних змаганнях. Сьогодні є гарна нагода це зробити. І взагалі, спортом потрібно займатися, тоді буде здоров’я», - ділиться думками лучанка.

Зауважимо, що учасники естафети змагаються в 5 групах: підприємства міста та організації, загальноосвітні навчальні заклади, школи-інтернати та ліцеї, вищі навчальні заклади й заклади профтехосвіти й група навчальні заклади 3-4 рівнів акредитації. Маршрут такий: вул. Винниченка – вул. Словацького – вул. Богдана Хмельницького – вул. Сенаторки Левчанівської – вул. Глушець – вул. Паркова – пр-т Волі – вул. Шопена – пр-т Василя Мойсея.

Проводить змагання Луцька міська рада спільно з незалежною громадсько-політичною газетою «Волинь-нова».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк атлетичний: близько півтисячі містян долучилися до бігової естафети
13 травень, 2017, 15:29