На луцькому «Авангарді» відкрили легкоатлетичні змагання

На луцькому «Авангарді» відкрили легкоатлетичні змагання
У Луцьку на стадіоні «Авангард» відбулася церемонія відкриття змагань, після чого спортсмени взялися боротися у перших видах програми.

Про це інформує Район. Луцьк.

Міжнародна матчева зустріч серед легкоатлетів віком до 20 років розпочалася у Луцьку на стадіоні «Авангард». У змаганнях бере участь близько 200 спортсменів з України, Білорусі, Румунії, Кіпру та Ізраїля.

Під час першої години матчевої зустрічі відбулися змагання у трьох видах: метанні молота (чоловіки), стрибках із жердиною (жінки) та стрибках у висоту серед жінок. Неабияка увага була прикута до останнього виду програми, адже там виступала чи не найбільша українська «зірочка» цих змагань – бронзова медалістка чемпіонату світу-2015, рекордсменка світу у семиборстві та юнацька чемпіонка світу 2016 броварчанка Аліна Шух. На жаль, вона все-таки поступилася першим місцем спортсменці з Білорусі, однак те, як наша молода надія впоралася з нервами на третій спробі взяти висоту 1,83 м варте поваги.

Крім цього, відбулися виставочні забіги серед чоловіків та жінок на дистанцію 100 метрів, а також показова дитяча естафета 8*50 метрів. А потім організатори провели урочисту церемонію відкриття змагань.

Спортсменів привітали секретар Луцької міської ради Ігор Поліщук, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, а також колишній чемпіон світу та Європи у бізі на 1500 метрів Іван Гешко. Усім делегаціям вручили хліб та сіль, а також подарунки.

Після перших трьох видів програми українська збірна лідирує з 13 заліковими балами. Другі – білоруси з 10 очками. Матчева зустріч U-20 Україна-Білорусь-Румунія-Кіпр-Ізраїль відбуватиметься до 18:00. Саме під її кінець у естафеті 4 на 100 метрів серед жінок бігатиме легкоатлетка з Нововолинська Марія Сацюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.