Нардеп з Волині пояснив, яким має бути закон про цивільну зброю

Нардеп з Волині пояснив, яким має бути закон про цивільну зброю
На думку народний депутата та командир роти «Захід» батальйону «Айдар» Ігоря Лапіна у законі про цивільну зброю має бути врахована думка та передбачений механізм захисту тієї частини населення, яка не готова взяти її до рук.

Про це він пише у своєму блозі на сайті «Бізнес».

Депутат зауважує, що бандити і так завжди знайдуть зброю, а от цивільним вона потрібна для захист. Проте чимало людей і досі не готові використовувати її чи бути відповідальними за наслідки такого використання.

Лапін вважає, що не менш важливим є й питання врегулювання поняття самооборони у цивільному кодексі.

«Щоб прибрати з статті 36 суб'єктивно-оціночний фактор, і щоб не суддя вирішував, коли людина винна, а коли ні, а кодекс. Тому що тоді нападника має зупиняти страх, інстинкт самозбереження. Адже вторгаючись в чуже помешкання, він автоматично наражає себе на небезпеку. Бо людина має право захищати своє житло, майно, життя, і за наслідки нести відповідальності не повинна», - пише обранець народу.

Стосовно закону по цивільну зброю, депутат наголошує на необхідності його прийняття.

«Але він має бути написаний не як модель лобіювання інтересів бізнесу, а як система захисту беззахисних. Не як представлення інтересів тієї частини громадськості, яка вже володіє вогнепальною зброєю на підставі 622 постанови МВС. А з урахуванням думки мирного населення, яке зброю в руки не візьме, але жертвою озброєної особи може стати», - акцентував увагу Лапін. Мовляв, не менш важливим є питання інформаційної кампанії.

«Публікації, в яких люди щодня читають про вбивства з короткостволів, викликають не намір взяти в руки зброю, а бажання знайти тих, хто забезпечить правопорядок і не допустить використання зброї в мирних містах. Тому треба їздити по Україні, в найвіддаленіші куточки, і напрацьовувати механізм, щоб забезпечити захист тим, хто ні за яких обставин зброю в руки не візьме. З законом чи без - люди втомились від війни, від смертей, і просто хочуть мирного захищеного життя без зброї в руках», - йдеться у блозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я щодня читаю публікації про дтп, в т.ч. з летальним наслідком, а про вбивства з короткостволів - раз на півроку.
Про який захист населення йде мова? Є поліцейські з немалою зарплатою - це їхня функція. Ті ж, хто не довіряє новій поліції, повинен мати змогу захистити себе сам.
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині пояснив, яким має бути закон про цивільну зброю
13 травень, 2017, 20:21